Çankaya, Çöpünü Gübreye Dönüştürecek

Çankaya, Çöpünü Gübreye Dönüştürecek

Çankaya Belediyesi, Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği'nin mutfak ve bağ-bahçe atıkları olarak tabir edilen organik atıkları kompost gübreye dönüştüren,...

Çankaya Belediyesi, Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği'nin mutfak ve bağ-bahçe atıkları olarak tabir edilen organik atıkları kompost gübreye dönüştüren, "Türkiye Çöpünü Dönüştürüyor" projesine dahil oldu.

Çankaya Belediyesi, doğal alanları kaplayan ve küresel iklim değişikliğinin önemli bir sebebi olan metan gazı salımınına neden olan organik atıkların kompost gübreye dönüştürülmesi çalışmalarını yerinde incelemek üzere Brüksel'de düzenlenecek eğitime katılacak.

Belediyelerin organik katı atık yönetimi hakkında güncel bir tablo oluşturmak amacıyla ulusal ölçekte hazırlanan ihtiyaç analiz anketinin belirlediği kriterleri sağlayan Çankaya Belediyesi, AB Sivil Toplum Diyalogu Programı altında düzenlenen proje kapsamında Brüksel'de kentsel kompost çalışmalarını yerinde inceleyecek ve bilgi alışverişinde bulunacak.

Türkiye'nin genel kompost potansiyelini ortaya çıkarmayı amaçlayan projede, ankete katılan belediyeler arasından, kompost tesisi kurmaya en yatkın olan 21 belediye seçildi. Proje kapsamında ayrıca belediyelere yönelik bir de kompost rehberi hazırlanacak ve 12 Ocak 2017 tarihinde, Kadir Has Üniversitesinde halka açık bir konferans düzenlenecek.

Çankaya, Çöpünü Gübreye Dönüştürecek

Çankaya, Çöpünü Gübreye Dönüştürecek

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.