Ceyhan, Koruma Altına Alınacak
Çevre ve Şehircilik Adana İl Müdürlüğü, Ceyhan Nehri'nin koruma altına alınması amacıyla çalışma başlattı.
Çevre ve Şehircilik Adana İl Müdürlüğü, Ceyhan Nehri'nin koruma altına alınması amacıyla çalışma başlattı. Çevre ve Şehircilik heyeti, Ceyhan Nehri'nin tabiat parkı olarak tescillenmesi amacıyla bir rapor hazırlayacak. Hazırlanacak rapor ise Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'na sunulacak.
Gazeteci Mehmet Göçer'in, Ceyhan Nehri'nin bir bütün olarak koruma altına alınması isteğiyle gönderdiği dilekçenin ardından harekete geçen Çevre ve Şehircilik Adana İl Müdürlüğü, bir heyet göndererek, Ceyhan Nehri'nin doğduğu Pınarbaşı kaynağı ve nehir yatağı boyunca incelemeler yaptı.
Tabiat varlıkları ile ilgili çalışmaların Çevre ve Şehircilik Adana İl Müdürlüğü tarafından yapıldığı, Kahramanmaraş'ın da bölge olarak Adana'ya bağlı olduğu belirtilirken, Ceyhan Nehri'nin doğduğu Pınarbaşı kaynağı ile Battal Köprüsü çıkışına kadar olan alanın, tabiat parkı olarak koruma altına alınması ve tescillenmesi için çalışma yapılacağı ifade edildi.
Çevre ve Şehircilik Adana İl Müdürü Ahmet Kırılmaz'ın talimatı doğrultusunda Elbistan'a geldiklerini ifade eden, Tabiat Varlıklarını Koruma Şube Müdürü Mehmet Tatar, İl Müdür Yardımcısı Hasan Metin ve Harita Mühendisi Seyfettin Kesmece ile incelemelerde bulunacaklarını aktardı.
Ceyhan Nehri'nin tabiat parkı olarak koruma altına alınması ve tescillenmesi yönünde bir rapor hazırlayacaklarını ve bu raporu da Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'na sunacaklarını belirten Tatar, onaylanması halinde Ceyhan Nehri'nin tabiat parkı olarak tescilleneceğini söyledi.
Gazeteci Mehmet Göçer ise Ceyhan Nehri'nin bölgenin hayat kaynağı olduğunu ifade ederek, Ceyhan'ın koruma altına alınması için bir dilekçe ile başvurduğunu belirterek, dilekçesinin işleme konarak, Ceyhan'ın tescillenmesi için çalışma yapılmasının mutluluk verici olduğunu söyledi.
Asıl amacının, Ceyhan'ın doğduğu nokta ile denize döküldüğü bölge arasındaki tüm varlığının koruma altına alınması olduğunu dile getiren Göçer, şuan için Pınarbaşı Kaynağı ile Battal Köprüsü arasındaki bölgenin 1. etap olarak koruma altına alınıp, tescillenmesini arzu ettiklerini söyledi.
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.