Chrome Açığı ile Tüm Videolar İndirilebiliyor

Chrome Açığı ile Tüm Videolar İndirilebiliyor

Google'ın popüler tarayıcısı Google Chrome'da keşfedilen bir güvenlik açığı nedeniyle DRM korumalı içerikleri dahi indirebiliyorsunuz. Telif şirketleri Google'ın başını ağrıtabilir!

Google Chrome, RAM tüketimi konusunda eleştirilse de hala dünyanın en popüler internet tarayıcılarından birisi olma ünvanını taşıyor.

Google Chrome, zaman zaman güvenlik açıklarına konu olsa da güvenlik konusunda kötü bir geçmişe sahip değil. Fakat bu durum değişebilir!

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir video, bizlere Google Chrome'da bulunan bir açık sayesinde DRM korumalı içeriklerin doğrudan indirilebileceğini gösteriyor.

DRM Nedir?
DRM, telif haklarının korunması amacıyla çevrimiçi veya çevrimdışı içeriklere koyulan ve yasadışı kullanıma engel olan bir çeşit kilit sistemine verilen genel isim.

Açık geçtiğimiz mayıs ayında keşfedilip Google'a bildirildi fakat açık için hala bir düzenleme yapılmış değil. Yayınlanan videodan sonra büyük yankı uyandıran açık için yeni sürümde yama sözü verse de telif şirketleri tarafından davalık olabilir.

yazarMustafa Kemal Can

SDN-ShiftDelete.net

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.