
Çiçekdağı Mahmutlu Köyü
Mahmutlu köyü haberleri, Çiçekdağı Mahmutlu köyü güncel son dakika gelişmeleri, Mahmutlu köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kırşehir köyleri arasında yer alan Mahmutlu köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.
Çiçekdağı Mahmutlu köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Mahmutlu köyü son dakika gelişmeleri, Mahmutlu köyüne özgü yemekler, Çiçekdağı Mahmutlu köyünün tarihi, Mahmutlu köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Mahmutlu köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Mahmutlu, Kırşehir ilinin Çiçekdağı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Mahmutlu Köyü Resimleri ve Mahmutlu köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Çiçekdağı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Çiçekdağı Kırşehir Arası Kaç Km? Çiçekdağı Hava Durumu? Kırşehir Köyleri ve Çiçekdağı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kırşehirli iseniz Kırşehir Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Kırşehirli Ünlüler arasında Çiçekdağı Mahmutlu Köyünde doğan biri var mı? Çiçekdağı Doğumlu Ünlüler Kimler?
Mahmutlu, Kırşehir ilinin Çiçekdağı ilçesine bağlı bir köydür.
Mahmutlu, Şeyhbilan aşiretinin Kırşehir`de kurduğu ilk köylerden birisidir. Nüfus yoğunluğu ve kabile dokusu açısından etkin ve büyük bir köydür. Komsu birçok köyün kurucu aileleri Mahmutlu`dan ayrılmadır.
Şeyhbilanlar il merkezinin kuzeyine düşen bölgede toplam 10 köy kurmuşlardır. Coğrafik konumlanışları il merkezi ile Çiçekdağ ilçesi arasındaki geniş ve düz alana yayılmış olan Mifîkan ve Berketî köyleri arasındaki bölgedir. On köy içerisinde Çevirme, Bahçepınar ve Mahmutlu yerleşime açılan ilk köylerdir.
Diğerleri yani Çamalak, Çiğdeli, Yalnızağaç, Üçkuyu, Doğankaş, Çanakpınar ve Pöhreng bu üç köyden ayrılan kabileler tarafından kurulmuşlardır.
Bu köylerin kültürel dokusunu özellikle Dulkadirli Ulusu arasında önemli bir yere sahip olan Uluyörükler oluşturmaktadır. Uluyörüklerin alt kolu olan diğer Türkmen aşiretleri bu köylere 18.yy' da yerleşmişlerdir. Pare Türkmen Oymakları,ile birlikte bayındır, Kaska, Abaza, Atçeken, Şave ve Tok adını almış Türkmen aşiretleri bu bölgeleri yurt edinmişlerdir.
Bölgeye göç eden Şeyh Bilan aşireti asıl olarak Rişvan aşiret konfederasyonun içinde de sayılmaktadır. Rişvan Aşireti'nin cemaat şaile birlikte olmustur. Rişvanlar bugun Adiyaman, Malatya, Gaziantep, Yozgat, Konya, Ankara illerinde bulunmaktadir. Rişvanlar bilinen en büyük Türkmen Aşiretleri arasındadır. Her sene Rişvan Türkmenleri buluşup, bahar şenlikleri düzenlemektedirler.
Kırşehir iline 70 km, Çiçekdağı ilçesine 21 km uzaklıktadır.
Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Köyde ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Size demiyor zaten 1830 lu yıllarda Rakka sürgünün den gelmiş Dulkadiroğlu beyliği konargöçer Türkmenlerinden bahsediyor orası 1744 Rakka sürgünden önce kışlak yaptıkları yer. Sonra 1830 lu yıllarda iskan ediliyorlar bozulus Türkmeni oldukları için kurmança da konuşuyorlar tıpkı Kırşehir e o bölgeden gelen bazı Türkmen aşiretleri gibi. Kürt köyleri etraflarına kurulmuş onlarla ilgili böyle bir iddia ve bilgi yok. O yüzden sonradan diğer padişahların politikası ile gelen Kürtleri kast edilmiyo.
Yanıtla (0) (1)Bizde kırşehir karahıdıröyü karacaKürt Türkmen aşireti yiz Badıllı Beydilli boyuna mensup urfa karacadağ dan uzunyayla üzerinden kırşehiregöç etmişler Türkçe konuşuruz ama göllü çadırlı yeşilobakürtçe konuşurlar ama köyleriyle akrabayız ama Türkmen iz sadece aşiret isminde Kürt kelimesi var bence Kürtlerin içinde kürtce öğrenmişizsonra unutanlar olmuş unutmayanlar Kürtçe biliyordur
Yanıtla (0) (0)Yukarıdaki bilgiler Osmanlı resmi ve güvenilir belgelerinden alınmış Kırşehir de ki yakın çağ tarih uzmanı profesörlerin onaylı belgelerine dayanmaktadır. Üniversiteye gidin sorun.600 yıllık devletin işi yok sizi bir yere mi yamayacak.qışle dediğin kışla demek yörük kültürü. Malya ovası kışlakları uzun yayla yaylak
Yanıtla (0) (0)Mahmutlu köy ismi sonradan verilmiştir. Köyün kurucu ailesi bu bölgeye yerleştiğinde köyün ismi QIŞLA olarak kullanılıyordu. Taki yerleşik düzene geçildiğinde zamanın yöneticileri tarafından Kürd'ce köy isimleri değiştirilip Türkçe isimler verilmiştir. Günümüzde Zekere köyünün adı Yanlızağaç olarak değiştirildiği gibi. Birde Çöl köyleri tamamı Adıyaman Kahta bölgesinden göç ettirilen Kürd asıllılardır. Biz Kürd'lüğümüzden her zaman gurur duymuşuzdur.
Yanıtla (0) (0)Kendi kafanıza göre bir yerlere yamamayın.
Koyun kurucu aileleri demssin kimlik kartimda aile sira no ,1 Kurduz, rakkadan sadece turkmenler surulmedi ordan kacanlar arasinda Reswanlar da var, resilerin tamami kurt olmayabilir ama diger turkmen oymaklarida saf turk degil, zaten reswan bi konfederasyon, karismlar olmus, eger koylerin cok eski tarihinden bahsediyorsan kurtlerden once o koylere kara tatarlar yasamaktaymis bunuda koy isimlerinden anlayabilirsin ancak mahmtlu iskani yapan padisah 2 mahmud isminden dolayidir.
Yanıtla (0) (0)He evet 2.mahmud isminden dolayı şimdi bu dayanak mı çıktı bunla ilgili Kırşehir köyleri ile ilgili Osmanlı belgelelerini dayanak gösteren bir sürü araştırma var Mahmutlu ve Araplı dışında köy ismi yok 2. Mahmud diğer köylere niye adını vermemiş. Mahmatlı oymakları derneği var orda bazı oymakların Kürtçe konuştuğundan bahsediyor.
Yanıtla (0) (0)Benim atam türk Kürt Çerkez olsa benim atamdır canımdır. Kimlik sıra no ile ne alakası var onu anlamadım. Benim atalarım çölden evlenmedi Nogay ninem haricinde onu da herkes çinli sanır. Reşi değil Rişvan Türkmenleri onlarda kurmança konuşuyor TRT de belgesel var hatta Faruk rişvsnoğlu tarih profesörü dernek başkanları mı ne. Yani ben boş konuşmuyorum. Herkes kendini nasıl tanımlamak istiyorsa kökeni aile kültürü genleri nasılsa gururla sahip çıkabilir. Bunda ne kötülük var.
Yanıtla (0) (0)Cole kurtlerle birlikte turkmen asiretleride yine ayni bolgeden islahiye pazarcik maras taraflarindan gocmuslerdir. Hala bu insanlarin o bolge ile akrabalik iliskileri vardir. Iskan doneminde bu insanlar arasinda millet cemaat problemi olmamistir, tek problemleri eskiyaliktir, su anda da bu tur algilar yapmanin anlami yok bizim kirsehir halki birbirini sever sayar.
Yanıtla (1) (0)Benim yazımda Kırşehirliler şunu sevmez fln diye bişey geçmiyor. Herkesin aile yapısı farklıdır kaç kuşak önceden bahsettim. Tarihi doğru bir şekilde söylemek suç mu insaların sırf siz öyle istiyorsunuz diye dedesinin kökenini resmi belgeler yerine saçma teorilerle açıklaması mı lazım. Nogay torunuyum diyorum kara tatarlar diyorsunuz Mahmutlu diyorum padişah ismi diyorsunuz.
Yanıtla (0) (0)Ben aralarında sorun mu var dedim eşkıyalık mı dedim. Araplı ve Mahmutlu kurucu aileleri dedim belgeler var kaç kuşak öncesi evlilikler falan herkes nasıl hissediyorsa öyledir köken devletin resmi belgesinden araştırılır Kürt Türk saygı duymak zorunda zaten öyle bir problem yok hepsi Kırşehir li kız alıp kız vermişler. Konu buraya nasıl geldi anlamadım.
Yanıtla (0) (0)