Çilimli Tepeköy Köyü
Tepeköy Köyü Haberleri, Çilimli Tepeköy Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Tepeköy Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Düzce Köyleri Arasında Yer Alan Tepeköy Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.
Çilimli Tepeköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Tepeköy köyü son dakika gelişmeleri, Tepeköy köyüne özgü yemekler, Çilimli Tepeköy köyünün tarihi, Tepeköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Tepeköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Tepeköy , Düzce ilinin Çilimli ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Tepeköy Köyü Resimleri ve Tepeköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Çilimli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Çilimli Düzce Arası Kaç Km? Çilimli Hava Durumu? Düzce Köyleri ve Çilimli Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Düzceli iseniz Düzce Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Düzceli Ünlüler arasında Çilimli Tepeköy Köyünde doğan biri var mı? Çilimli Doğumlu Ünlüler Kimler?
Tepeköy , Düzce ilinin Çilimli ilçesine bağlı bir köydür.
Köyün adının nereden geldiği bilinmemektedir. Fakat iki tepenin arasında kurulduğundan dolayı bu ismi aldığı düşünülmektedir.
Köy halkı, 1877-1879 yılları arasındaki 93 Harbi döneminde, bugünkü Bulgaristan topraklarında bulunan ve Osmanlı dönemindeki Selanik eyaletine bağlı Burgaz ili Karinabat ilçesi "Kadı Köy" (Bey köy) köyünden göç etmiştir.
Köy halkı Balkan göçmeni olup balkan harbi döneminde göç etmiştir. Köyün 1 km. güneyinde bulunan Pırpırnde kurulmuştur. Daha sonra, sıtma hastalığından dolayı çocuk ölümleri olduğundan köy halkı bugünkü yerlerine ayrı bir köy kurmuşlardır.
Balkanlardan göç esnasında Anadolu topraklarına geldiklerinde erkekler orduya ayrılmışlardır. Geriye kalan yaşlılar,kadınlar ve çocuklar önce Eskişehir ve Afyon ili Emirdağ içesi bölgesine geçmiş daha sonra Düzce bölgesine gelmişlerdir. Düzce İlinde Tepeköy Sadova (Üçyol) Taraş (İslahiye) Kapıcı (İhsaniye) Pırpır Sarımeşe köylerini kurmuşlardır. Tepeköyün bugünkü kurulduğu 62 dönümlük bir araziye yerleşmişlerdir.
Osmanlının son dönemi ve Cumhuriyetin ilk yıllarında yoksul bir hayat sürmüşlerdir. Köy halkı çevre köylerin tarlalarında çalışarak, küçük ve büyük baş hayvancılık yaparak hayatlarını idame ettirmişlerdir. 1930 lardan sonra biriktirebildikleri ile çevre köylülerden küçük araziler satın alarak toprak edinmişlerdir. Köyde aynı takım elbise ile birçok kişinin damat olduğu anlatılır.
1958 deki tapu kadastro çalışmalarından sonra kocatarla (mera) konusunda anlaşmazlık çıkmış ve köylü arasında görüş ayrılığı olmuştur. Bundan dolayı 45 yıllık mahkeme süreci yaşanmıştır. Bu mahkeme süreci köylünün bir araya gelerek karar almasını imkânsız kılmış bundan dolayıda köylü teknolojik gelişimini tamamlamakta gecikmiştir.
Köy halkı 1970 lere kadar içe kapanık bir hayat sürmüştür. Bundan dolayı akraba evliği çok fazladır. Köyde herkes birbirinin akrabasıdır.
1968 de köye elektrik gelmiştir. 1970 lerden sonra bazı aileler çocuklarını okutmuştur. Dışarıdan kız alışverişide yapılmaya başlanmıştır. Radyo ve televizyonunda köye gelmesiyle köy halkının dışa açılımını sağlamıştır.
Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi : Genellikle göçmen yemekleri vardır. naalaşı, katlama v.b yemekleri ve son yıllarda gazetelere belgesellere konu olan eski gelenek olarak yapılan ve bağzı hastalıklara iyi gelen şeker kamışı pekmezi yapılmaktadır.Düzce iline (güney Batı)14 km, Çilimli ilçesine(Batı) 3 km uzaklıktadır. Düzce Ovası ile Ormanın birleştiği noktada kurulmuş tipik bir köydür.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. sabit telefon vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik vardır.Köye, Düzce' den ve Çilimliden otobüs ulaşımı sağlanmaktadır.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.