Dernekpazarı Gülen Köyü Video

GülenKöy (Visir), Trabzon ilinin Dernekpazarı ilçesine bağlı bir mahalledir. Visir adı Anadolu Rumca'sında "Güleryüzlü", "insanın neşeli olduğunda tebessüm halindeki yüz ifadesi" anlamındadır.

Gülen Köyü, Trabzon ilinin Dernekpazarı ilçesine bağlı bir mahalledir. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Gülen Köyü Resimleri ve gülen köyü videosu sizin de ilginizi çekebilir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Trabzonlu iseniz Trabzon Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Trabzonlu Ünlüler arasında arsin Gülen köyünde doğan biri var mı? Dernekpazarı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Dernekpazarı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Dernekpazarı Trabzon Arası Kaç Km? Dernekpazarı Hava Durumu? Trabzon Köyleri ve Dernekpazarı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

Eğer köyünüzün bilgileri eksik veya yanlış ise Köy Bilgilerini Güncelle

GülenKöy (Visir), Trabzon ilinin Dernekpazarı ilçesine bağlı bir mahalledir.Köy hakkında en ayrıntılı bilgiyi Gülen mahallesi internet sitesinden öğrenebilirsiniz.

Visir adı Anadolu Rumca'sında "Güleryüzlü", "insanın neşeli olduğunda tebessüm halindeki yüz ifadesi" anlamındadır.

Tahrir defterlerinde, Salnamelerde, Fermanlarda ve diğer kayıtlarda da mahallesin adı Visir olarak geçmektedir.

15 ve 16. yüzyıla ait beş adet Tahrir Defteri (1486, 1515, 1530, 1553, 1583)
1877 tarihli Trabzon Vilayeti Salnamesi (Sultan II. Abdülhamid dönemi)
Dahiliye Vekaleti'nin Trabzon Vilayeti'ne ilişkin "Son Teşkilat-ı Mülkiyede Köylerimizin Adları" isimli resmi yayının (1928, İstanbul) 733. sayfasında mahallesin adı Visir olarak kayıtlı-dır.
Köklü bir geçmişi olan mahallesin adı, 1877 tarihli Trabzon Vilayeti Salnamesi’nde de “Visir” olarak geçer. 1915’te Sepetçiler olarak önerilen mahallesin adı 1960 yılında Gülen olarak değiştirilmiştir.

İlçe merkezine 5 km. uzaklıktadır. 2000 yılı sayımına göre nüfusu 640’dır. Bu mahallesin ilk yerleşenleri değişik söylentilere dayanan bir görüşe göre Hititler’in bir koludur. 1486 tarihli tahrir defteri kayıtlarında bugünkü Dernekpazarı sınırları içinde gösterilen 4 yerleşkeden biri “Karye-i Oflare” nam-ı diğer “Visir” dir. 1929 sel felaketinde önemli ölçüde can ve mal kaybına uğrayan köylerden biridir.

Gülen Köyü, Dernekpazarı’nın kuzeyinde, Solaklı çayının doğusundaki dik yamaçlarda yer alır. Eskiden tarımsal üretim önemsenirken son dönemlerde işlenen arazi alanı burada da daralmıştır. Çay önemli bir gelir kaynağıdır. Fındık, mısır ve sebzeler bir evin gereksinimini karşılayacak ölçüde yetiştirilir. Ayrıca arıcılık da önemli gelir kaynağıdır.

Gülen’de eğitim düzeyi yüksektir. Önemli din adamlarının yetiştiği bu mahallede günümüzde de her alanda ve düzeyde başarılı insanlar vardır. Ayrıca değişik brançlarda ülke çapında sporcuların da yetiştiği bir mahalledir.

Yol, su, elektrik ve telefon hizmetlerinin ulaştığı mahallesin yaylası O'Güzlü’dür.

Mahallenin gelenek ve görenekleri eskiden beri devam etmektedir. Yemekleri: lahana sarma, kuymak, ğuliya, arpa çorbası, korgot yemeği, bezergenaşı, kavut, lahana turşusu, fasulye turşusu, renkli fasulye yemeği, kabak malezi, kabak felisi gibi otantik mahallesin tarihinden beri ileri gelen yemeklerdir. Hala bu yemekleri mahallede ve gurbette olan köylüler yapmaktadır. Diğer kişiler yani mahalleden olmayanlarda bu yemeklere büyük ilgi göstermişler ve beğenmişlerdir.

Trabzon iline 75 km, Dernekpazarı ilçesine 5 km uzaklıktadır. Mahallenin girişi ile çıkışı arası yaklaşık 6–7 km vardır. köy dağlık, ormanlık bir alanda kurulmuştur. Evler genelde birbirine uzaktır. Herkes kendi yerine ev yapmıştır. Doğal güzelliği gelen herkesi cezbetmiştir.

Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Mahallenin ekonomisi genelde gurbetten kazanılmaktadır. Mahallenin en büyük geliri fındıktır. Senede bir mahsul alınan fındık arazinin dağlık olması açısından zaten tam verimli olmamakla beraber geçimi sağlayamamaktadır. Bu yüzden genelde gençler gerek yurdun değişik bölgelerinde, gerekse yurtdışında gurbete çıkmışlardır.

VİDEOYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar