"Devfest 2016” Anadolu Üniversitesi’ndeydi

"Devfest 2016” Anadolu Üniversitesi’ndeydi

Anadolu Üniversitesi Bilgisayar Kulübü ve Google Developer Group Eskişehir (Google Geliştirici Grubu-GDG) iş birliği ile düzenlenen" DevFest 2016" Anadolu...

Anadolu Üniversitesi Bilgisayar Kulübü ve Google Developer Group Eskişehir (Google Geliştirici Grubu-GDG) iş birliği ile düzenlenen" DevFest 2016" Anadolu Üniversitesi Öğrenci Merkezi'nde bulunan Çok Amaçlı Salon, Salon 2009 ve Fuaye Alanı'nda gerçekleştirildi.

Açılış konuşması için sahneye çıkan Bilgisayar Kulübü Başkanı Alp Çelik, etkinliğin iki paralel oturumda aynı anda 14 seminerle devam edeceğini açıkladı.

Engelli dostu bir site oluşturmak zor değil

Kullanıcı Deneyimi Uzmanı Resul Caner Yıldırım, "Android İçin Erişilebilir Tasarım Yapmak" konulu seminer ile fiziksel engelli bireylerin erişebileceği siteler için nasıl tasarım yapılması gerektiğini dinleyicilere aktardı. Yıldırım, Dünya üzerinde fiziksel ya da zihinsel engeli olan 1 milyar insanın yaşadığını, yüzde 15'i engel sahibi olan bir dünyada engelli dostu bir site oluşturmanın zor bir şey olmadığını belirtti. Yıldırım, "Erişilebilir bir site yaparken hedef kitleniz içindeki engelli sayısını tahmin etmeli, engel türlerini öğrenmelisiniz" dedi.

İnsanlar internete en çok cep telefonundan bağlanıyor

"Daha İyi Mobil Deneyim Daha Hızlı Mobil Sayfalar" semineriyle İş Geliştirme Uzmanı olan Sevnur Malik, insanların internete en çok cep telefonu üzerinden bağlandığına ve gün içinde mobil sayfaların erişim hızının önemine değindi. Sevnur Malik, herhangi bir sayfanın açılması 4 saniyeden fazla sürdüğünde sayfanın terk edilmesinin ve sayfa gelirlerinin düşmesinin kaçınılmaz olduğuna dikkat çekti.

Farklı anahat çeşitleri tasarımları ileri boyutlara taşıyor

Yazılım Uzmanı Elif Boncuk ise "Android Layouts And A New One: Constraintlayout" isimli semineriyle anahatların (layout) tasarım dünyasındaki önemine dikkat çekti. Elif Boncuk, anahatlar olmadığında her bir cihaz için birebir tasarım sırasında 5 bin 400 farklı tasarım yapılması gerektiğini vurguladı. Kompleks ve temel tasarımlar için kullanılan anahat çeşitlerini özetleyen Boncuk, Constranint Layout'un diğerlerinden farklı olarak ilk kez bir araç yardımıyla da geliştirilebildiğini sözlerine ekledi. Elif Boncuk Constranint Layout için, "Eski anahatların yapabildiği her şeyi çok daha hızlı ve yüksek performanslı bir şekilde yapabiliyor. Hepsinin en iyi özellikleri Constranint de toplanmış durumda. Şu an deneme aşamasında olsa da piyasadaki pek çok cihazda da kullanılabiliyor" ifadelerini kullandı.

"Mobil uygulamada ya kullanıcıyı mutlu etmek ya da bir sorununu çözmek zorundasınız"

GDG Ankara'dan Erdem Lafçı, "Kimsenin Kullanmayacağı Bir Mobil Uygulamayı Nasıl Yaratırız?" konulu sunumuyla katılımcıları bilgilendirdi. Her gün sanal markete yüzlerce yeni uygulamalar eklendiğini ve bu uygulamaların birçoğunun hiçbir zaman kullanılmadığını söyleyen Lafçı, "Eğer kullanılan bir mobil uygulama oluşturacaksanız iki önemli etmen var. Mobil uygulamanın kullanılabilmesi için kullanıcıyı ya mutlu etmek ya da bir sorununu çözmek zorundasınız" dedi.

Ekinlikte Çok Amaçlı Salon'da gerçekleşen seminerler ve konuşmacılar şu şekildeydi: Efe Budak "Android Asysnctask Pitfalls and Talking UI Thread", Serdar Gökay Küçük "Yeni Kral Docker", Samet Sevim "Spring Boot and Vaadin", Ferhat Kurt "Derin Öğrenme ile Yapay Zekâ Uygulamaları Geliştirme"

Aynı anda Salon 2009'da yürütülen seminerler ise: Mert Şimşek "Android on Fire", Ahmet Yalçınkaya "App Development Like a Boss, Burak İnce "Bilgi Güvenliğinde Güncel Tehditler", Murat Can Bur "Gradle Tips and Tricks", Orhan Bayram "Girişimcinin Yol Haritası and StartersHub", Gürcan Serbest "Sanal mı? Gerçek mi?" konularında yapıldı.

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.