Divriği Gökçebel Köyü
Gökçebel Köyü haberleri, Divriği Gökçebel köyü güncel son dakika gelişmeleri, Gökçebel köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas Köyleri Arasında yer alan Gökçebel Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve daha fazlası haberimizde.
Gökçebel, Sivas ilinin Divriği ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Gökçebel Köyü Resimleri ve gökçebel köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Divriği Gökçebel köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Gökçebel köyü son dakika gelişmeleri, Gökçebel köyüne özgü yemekler, Divriği Gökçebel köyünün tarihi, Gökçebel köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Gökçebel köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Akıncılar Gökçebel Köyünde doğan biri var mı? Divriği Doğumlu Ünlüler Kimler?
Divriği Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Divriği Sivas Arası Kaç Km? Divriği Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Divriği Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.
Eğer köyünüzün bilgileri eksik veya yanlış ise Köy Bilgilerini Güncelle
GÖKÇEBEL KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE
Gökçebel, Sivas ilinin Divriği ilçesine bağlı bir köydür. Sivas iline 208 km, Divriği ilçesine 28 km uzaklıktadır.
Köyün adı cumhuriyet dönemi isim değişikliklerinden sonra Gökçebel olmuştur. Yöresel ve halen yaygın kullanılan adı "Bahtiyar Venk"tir. Köyün isminin yöredeki Bahtiyar (Farsça) isimli yakın köyle ilişkisi olduğu düşünülmektedir. Venk ise Ermenice kilise, katedral anlamına gelmektedir. Köyün isminin latin alfabesi ile Bahtiyar Fengi şeklindeki yazımı ile de karşılaşılmaktadır.
Köydeki ailelerin soy ağacı 1830'lı yıllara kadar (Türk/Müslüman isimleri ile) izlenebilmektedir. Bunun dışında önceki etnik durum hakkında bilgi, köye yerleşmiş Alevi-Türkmen sülalelerin daha önceki döneme ait göç köken anlatıları mevcut değildir. Türkiye'de birçok yerde yaygın olduğu şekliyle Horasan yöresinden göç edildiği düşüncesi ile karşılaşılmaktadır. Köy bugünkü yerleşim alanına 19. yy. sonunda (1885, 1887 yılları arasında bir tarih) heyelan alanı olan ve köye birkaç kilometre mesafedeki eski yerinden (Aşağıköy) Osmanlı Hazinesinden yardım almak suretiyle taşınmıştır.
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.