Divriği Madenli Köyü
Madenli Köyü haberleri, Divriği Madenli köyü güncel son dakika gelişmeleri, Madenli köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas Köyleri Arasında yer alan Madenli Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.
Madenli, Sivas ilinin Divriği ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Madenli Köyü Resimleri ve madenli köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Divriği Madenli köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Madenli köyü son dakika gelişmeleri, Madenli köyüne özgü yemekler, Divriği Madenli köyünün tarihi, Madenli köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Madenli köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Akıncılar Madenli Köyünde doğan biri var mı? Divriği Doğumlu Ünlüler Kimler?
Divriği Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Divriği Sivas Arası Kaç Km? Divriği Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Divriği Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.
Eğer köyünüzün bilgileri eksik veya yanlış ise Köy Bilgilerini Güncelle
MADENLİ KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE
Madenli, Sivas ilinin Divriği ilçesine bağlı bir köydür. Sivas iline 219 km, Divriği ilçesine 36 km uzaklıkta olup Erzincan il sınırındadır.
Eski ismi Hinora olarak bilinmektedir. Osmanlı arşivlerindeki belgelerde ise Hanora olarak geçmektedir. Köyün eski yazıyla herhangi bir yerde yazılı bir ismi olmadığından belgelerdeki Hanora bizim için tek isim olarak kalıyor. Osmanlı arşivleri 2000 yılından itibaren düzenlenmeye ve Türkçeye çevrilmeye başlandığından, çevirisi tamamlanan belge sayısı o kadar fazla değil. Yine de birkaç belgede köyün ismi geçmektedir.
Köy, Anadolu’nun diğer köyleri gibi, Osmanlı dönemi boyunca çiftçilik ve hayvancılık dışında herhangi bir geçim kaynağı olmayan bir köydür. Köyün kurulma tarihi hakkında net bir bilgi yoktur. Eskilerin anlatımlarına göre köydeki bir tarlada bulunan taş ilçe yetkililerine teslim edilmiştir. Taş üzerindeki yazıdan Doğu Roma imparatorluğu dönemine kadar uzanan bir geçmişi olduğu bilinmektedir.
2000 yılı nüfus sayımına (128) göre, Divriği’nin 109 köyü içerisinde 17. sırayı almaktadır.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.