Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez:
Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür'ü ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Prof.
Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür'ü ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Üniversitenin evrensel olabilmesi için bütün fakültelerin bilgiyi çok iyi üreterek, havuza bilgiyi aktarması gerekiyor" dedi.
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür'ü makamında ziyaret etti. Ziyarette üniversite hakkında bilgi veren Rektör Gür, GAÜN'ün 52 bin öğrencisiyle, kaliteli büyümeyi kendisine ilke edinen ve Türkiye'de üç dilde eğitim yapan tek üniversite olduğunu söyledi. Gaziantep Üniversitesinin bin 900 Suriyeli öğrenciye ev sahipliği yaptığını anlatan Gür, 16 dalda Arapça eğitim verdiklerini de açıkladı. Gür, dünyanın 107 ülkesinden yaklaşık 3 bin 700 gencin aynı sıralarda huzurlu bir ortamda eğitimini sürdürdüğü, "BM görünümlü" bir üniversite olduğunu da ifade etti. Gür, uluslararası bir ilahiyat fakültesi başta olmak üzere birçok önemli projenin yaşama geçirilme çalışmalarının de sürdüğünü anlattı.
Gaziantep Üniversitesini yakından takip ettiğini belirten Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ise üniversitenin komşu ülkelerin öğrencilerine de ev sahipliği yapmasının sadece Gaziantep için değil, Türkiye, coğrafya ve bütün insanlık için son derece önemli olduğunu ifade etti. Görmez, "Sayın Rektörümüz az önce ileriye dönük projelerini ifade ettiler. Bu projelerin gerçekleşeceğine inanıyorum. Bu projeler de eğer gerçekleşirse, coğrafyanın bütün o bizi kasıp kavuran yanlış düşüncelerin üstesinden gelebilecek ilim ve hikmeti Gaziantep Üniversitesi üreterek bütün coğrafyaya yayacaktır. İlahiyat Fakültemizi yakından takip ediyorum. Çok önemli çalışmalar yapıyor. Kurulacak olan araştırma merkezleriyle çok daha faydalı, güzel çalışmalar olacaktır" dedi.
"Üniversiteler evrensel olmalı"
Görmez, üniversiteleri fakülteleriyle birlikte bilgi havuzuna benzeterek, "Her fakülte bu bilgi havuzuna bilgi akıtıyor. Fen bilimleri, sosyal bilimleri, ilahiyat, felsefe bilimleri, o bileşik havuza bu bilgiyi aktardığında, gerçek bilim o zaman gerçekleşiyor. Üniversite o zaman üniversal olur. Üniversite zaten evrensel değilse, üniversal olamaz. Evrensel olabilmesi için de bütün ilimlerin işlerini çok iyi yapması yani bilgiyi çok iyi üreterek, havuza bilgiyi aktarması gerekiyor. Tek taraflı olursa o taktirde o bilgi havuzunda evrensellik gerçekleşmez" şeklinde konuştu
Ziyarette, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Savaş Gürsoy ve Prof. Dr. Metin Bedir, Genel Sekreter Doç. Dr. Ayhan Doğan, İlahiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Sehmus Demir, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Ali Eminoğlu ve İl Müftüsü Ahmet Çelik de hazır bulundu.
Rektör Gür, Başkan Görmez'e Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin işlediği çini vazo ile, savaş öncesi Halep'te bulunan ve yok olan eserlerin envanterinin olduğu "Halep'te adım adım Osmanlı'nın izinde" isimli kitabı verdi. Kitabı dikkatle inceleyen Başkan Görmez, "Halep'te sadece canlar yok edilmedi. Halep'te medeniyetler de yok edildi" dedi. Görmez, daha sonra İlahiyat Fakültesi'nde de incelemelerde bulundu. Öğrencilerle de sohbet eden Prof. Dr. Mehmet Görmez'e Dekan Vekili Demir tarafından bakır işlemeli şamdan hediye edildi.
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.