Diyarbakır’da Kadın İstihdam Merkezi Açıldı
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kadınların ekonomik ve toplumsal hayata katılımının artırılması amacıyla Kadın İstihdamını Geliştirme Merkezi...
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kadınların ekonomik ve toplumsal hayata katılımının artırılması amacıyla Kadın İstihdamını Geliştirme Merkezi (KİGEM) açtı. Merkez, ilk başvuruları almaya başladı.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikaları Daire Başkanlığı, kadınların ekonomik ve toplumsal hayata katılımını, toplumsal cinsiyet eşitliğini ve statüsünü yaşamın her alanında güçlendirilmesini sağlamak amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamdaki çalışmalarını bir adım daha ileri götürerek KİGEM açan Kadın Politikaları Daire Başkanlığı, merkez aracılığıyla kadın istihdamını artırmayı, iş arayan kadınları vasıflarına göre değerlendirip farklı sektörlere yönlendirmeyi, ayrıca açacağı kurslar aracılığıyla meslek öğrenmelerini sağlamayı amaçlıyor.
Başvurular alınmaya başlandı
Büyükşehir Belediyesi ana hizmet binasında çalışmalarını yürütecek olan merkez hakkında bilgi veren Kadın Politikaları Daire Başkanlığı Kadın Ekonomisini Güçlendirme Şube Müdürü Fatma Esmer, KİGEM'in daha çok kadınların potansiyelini ortaya çıkaracağını, yetenekleri ve ilgi alanları doğrultusunda istihdama ve toplumsal hayata katılmalarının sağlanacağını belirtti. KİGEM'de temel hedeflerinin kadınlara ulaşmak olduğunu dile getiren Esmer, başvuruların alınmaya başlandığını bildirdi.
Alternatif sunuyoruz
Esmer, kadın istihdamını artırmaya yönelik çalışmaları hakkında da, şunları söyledi:
"Bizim Mor Bayrak uygulamamız var. Uygulamada dışarıda işletmeleri dolaştık. Burada kadın çalışan sayılarının belirlenmesi ve teşviki için talepleri olması halinde bizim bu başvurulardan faydalanabileceklerini söyledik. Diyarbakır'da bulunan bazı kurumlarla da ilişkilenip oralara da yönlendireceğiz. Bazen bireysel talepler de olabiliyor. Bu tür talepleri de değerlendiriyoruz. Kadının var olan toplumsal cinsiyet rollerini belirlemeye yönelik değil de bizler alternatifi de sunuyoruz. Bu konuya yönelik açılan kurslarımız ve yönlendirmelerimiz oluyor."
Kadın istihdamını artırmak için çeşitli projeler de geliştirdiklerini belirten Esmer, bu konuda kadın otobüs şoförlerine ilişkin çalışmaların bulunduğunu dile getirdi. Toplumsal cinsiyet rollerinin değiştirilmesine yönelik olarak kadınlara marangozculuk, tekstil eğitimi ve pazarda satış yapan kadın sayısının artırılmasına dönük çalışmalarının olduğunu kaydeden Esmer, ileride yine toplumsal cinsiyet rollerinin değişmesine yönelik projelerinin devam edeceğini söyledi.
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.