Doğru Duruşun Formülü: Göğüs, Baş Ve Omuzlar Dik
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Pınar Müge Sarıkaya, yanlış duruşun bel, boyun, baş, sırt, bacak kasları, sindirim sistemi, tendonlar, parmaklar...
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Pınar Müge Sarıkaya, yanlış duruşun bel, boyun, baş, sırt, bacak kasları, sindirim sistemi, tendonlar, parmaklar ve bileklerde ciddi sorunlara yol açabildiğini belirtti.
Mersin'in Tarsus ilçesi Lütfiye Benli İlkokulu ve Ortaokulu yönetici ve öğretmenlerine Medical Park Tarsus Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Pınar Müge Sarıkaya, doğru duruş hakkında seminer verdi. Uzm. Dr. Sarıkaya, sinevizyonla desteklediği ve uygulamalı olarak gerçekleştirdiği sunumda, yanlış duruşun fıtık, başta olmak üzere birçok sağlık sorununa neden olabildiğini belirtti.
Uzm. Dr. Pınar Müge Sarıkaya doğru duruşu şöyle özetledi:
"Baş dik, ileri ve geri eğiklik yapmaksızın, yanlardan bakıldığında kulaklar tam omuzlar hizasında olmalı. Göğüs dik durmalı, bel ve boyundaki çukurluklar normalden fazla veya az olmamalıdır. Karın düz olmalıdır. Omuzlar dik olmalı, çökmüş gibi olmamalıdır."
Ağaç yaş iken eğilir
Dr. Pınar Müge Sarıkaya, toplumumuzun büyük bölümünün beden duruşunun yanlış olduğunu söyledi. Bilgisayar başında ya da uzun süreli ayakta çalışma ve fazla kilo gibi birçok etken nedeniyle insanların yanlış duruş sergilediğini kaydeden Dr. Sarıkaya, "Özellikle çocuk yaşlarda edinilen yanlış alışkanlıklar, ileride ciddi sorunlara yol açıyor. "Ağaç yaş iken eğilir" mantığıyla, çocuklarımızı doğru duruş pozisyonuna alıştırmalıyız" dedi.
Dr. Sarıkaya, yanlış duruşun bel, boyun, baş, sırt, bacak kasları, sindirim sistemi, tendonlar, parmaklar ve bileklerde ciddi sorunlara yol açabildiğini belirtti.
Çanta seçimine dikkat
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Pınar Müge Sarıkaya sunumunda, çantaların tek yana asılanlardan değil, iki omuza dengeli şekilde asılan türlerden seçilmesi gerektiğini de vurguladı. Dr. Pınar Müge Sarıkaya, diğer yandan yerdeki nesneleri kaldırırken dizlerin hafifçe bükülerek gerektiğini, böylece bele binen yükün azaltılabileceğini kaydetti. Dr. Sarıkaya sunumunun sonunda, çalışan kişilerin iş yerinde rahatça uygulayabileceği egzersiz hareketlerini uygulamalı olarak öğretmenlerle birlikte yaptı.
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.