"Doktor Bey Bu Sefer Oldu Mu"
İzmir'de, 188 kiloluk obezite hastası iki kez ameliyat masasına yatmasına rağmen ameliyat olamayınca, son operasyonun ardından uyandığında, "Doktor bey...
İzmir'de, 188 kiloluk obezite hastası iki kez ameliyat masasına yatmasına rağmen ameliyat olamayınca, son operasyonun ardından uyandığında, "Doktor bey bu sefer oldu mu" diye sordu. Üçüncü operasyonda mide küçültme ameliyatı başarıyla gerçekleşen hasta bu sefer doktorundan "Çok güzel oldu" yanıtını alabildi.
Obezite hastası olan 40 yaşındaki iş adamı Kenan Koç bir buçuk yıl önce İskenderun'da ameliyat olmak istedi. Fakat solunum cihazını hastaya bağlamayı başaramayan hastane, hastaya "Kilo ver öyle gel" dedi. İkinci kez ameliyat olmak için gittiği İstanbul'da bir vakıf üniversitesi hastanesinde ise aynı sorun yüzünden "Biz sizin ameliyatınızı yapamayız" cevabını aldı. Son olarak Op. Dr. Tufan Ergenç ile tanışan hasta, sonunda obezite ameliyatı oldu. Hastanın ameliyattan sonra uyandığında ilk sorusu, "Bu sefer oldu mu Hocam?" oldu.
"Kendimi çaresiz hissettim"
188 kilodan ilk ay sonunda 160 kiloya düşen hasta Kenan Koç, ameliyat talebinde bulunduğu hastanelerin olumsuz yanıtının kendisini kötü etkilediğini söyleyerek, "Aşırı kilolu olduğum için normal hayatta ciddi sıkıntılarla karşılaşıyordum. Ameliyat olup, bu rahatsızlıklarıma bir son vermek istedim. İki hastanede de uyandığımda ameliyatımın yapılmamış olduğunu görmek açıkçası beni üzdü, adeta yıkıldım. Kendimi çaresiz hissettim. Psikolojim bozuldu" dedi.
Ameliyatı gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Tufan Ergenç de hastanın kendilerine ulaştığında zor durumda olduğunu söyledi. Ergenç, "Hasta oldukça stresliydi ve hemen ameliyat olmak istediğini belirtti. Gerekli tetkikleri hızla tamamladık ve ameliyat için uygun olduğu tespit edildi. Operasyonu gerçekleştirdik. Hasta uyandığında ilk cümlesinde "Bu sefer oldu mu Hocam?" diye sordu. Elde ettiğimiz sonuç hem bizim hem de hastamız için büyük bir sevinç" şeklinde konuştu.
"Kilo ver, öyle gel"
Dr. Ergenç, hastanın önceki ameliyat denemelerinde solunum makinesine bağlanamadığını belirtti. Dr. Ergenç, "Normalde tüm ameliyatlarda, damar yolu açıldıktan sonra hastaya arka arkaya anestezi ve kas gevşeticiler verilir. Hasta kas gevşetici etkisindeyken, boğazından boru şeklindeki entübasyon tüpü geçirilerek makineye bağlanır. O makine hastanın nefes almasını sağlar. İstanbul'daki hastane boruyu sokamadıkları için ameliyatı gerçekleştirememiş. İskenderun'daki hastane ise kilo verdikten sonra ameliyatını gerçekleştireceklerini söylemiş" dedi.
"Hayatı düzene girdi"
Hastanın 188 kilodan bir ay gibi kısa bir sürede 160 kiloya düştüğünü ve hayatının düzene girdiğini açıklayan Dr. Ergenç, "Hastamızın ameliyat öncesi uyku bozuklukları mevcuttu. Vücudundaki ödem ve bacaklarında oluşan morluklar düzeldi. Artık uykusuzluk sorunu yaşamıyor. Git gide iyileşecek ve hızla sağlığına kavuşacak" diye konuştu.
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.