Döner Sermaye Havuzu Hekim Ve Hemşire Olarak İkiye Ayrılsın Önerisi
Sağlık Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, hekim ve sağlık çalışanları arasındaki ek ödeme adaletsizliğinin giderilmesi için döner sermaye...
Sağlık Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, hekim ve sağlık çalışanları arasındaki ek ödeme adaletsizliğinin giderilmesi için döner sermaye havuzunun hekim ve sağlık çalışanları olarak ikiye bölünmesi gerektiğini söyledi.
600 bin sağlık çalışanını ilgilendiren döner sermaye ek ödemesi hakkında bir düzenleme önerildi. Sağlık Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, sağlık çalışanlarının son yıllarda döner sermaye gelirleri bakımından haksızlığa uğratıldığını söyledi. Özdemir sözlerine şöyle devam etti: "Özellikle eğitim araştırma hastanelerinde çalışan öğretim görevlileri, idari birim sorumluları, uzman ve asistan hekimlerinin sayılarının fazla olması münasebetiyle hekim dışı çalışanlar sabit üstü döner sermaye alamamaktadır. Buda sağlık çalışanlarının haklarının yenmesine sebep olmaktadır. Ortada bir pasta varsa bu paydan hekim dışı sağlık çalışanların da faydalanması gerekmektedir. Sağlık Bakanlığı'na sabit maaş önerimizi yeniliyoruz. Tüm çalışanlar sabit bir maaş almalı, döner sermaye dağıtılacaksa bu en fazla yüzde yirmilik bir orana denk gelmelidir. Aksi takdirde eğitim araştırma hastaneleri gibi iş yoğunluğundan başını kaldıramayan sağlık çalışanları hem fazla çalışmasına hem de daha fazla performans harcamasına rağmen sabit ek ödemeye almaya mahkum olacaktır" diye konuştu.
"Hekimlerin parasında gözümüz yok ama"
Sağlık Bakanlığı'na ikinci bir öneri sunan Özdemir, "Döner sermaye havuzu hekim ve sağlık çalışanları olarak ayrılmasını öneriyoruz. Havuzda biriken paydan saydığımız nedenlerden dolayı hekim dışı sağlık çalışanları ek ödeme maalesef alamamaktadır. Burada hekimlerin ve hekim dışı sağlık çalışanlarının para havuzu ayrı yerlerde birikirse sağlık çalışanlarının da hak ettikleri ücreti almasını sağlanmış olacaktır. Hekimlerin aldıkları ücrette kimsenin gözü yok ancak burada ekip çalışması yapılıyorsa, bir yanda hekimler bu ücretleri alırken diğer ekip arkadaşı bunu alamıyorsa, burada bir haksızlık söz konusudur. Bu da döner sermaye havuzunun hekim ve hekim dışı sağlık çalışanları olarak ikiye ayrılmasıyla mümkün olacaktır" diye konuştu.
(ÜMY)
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.