Dr. İbrahim Bodur Vefatının Birinci Yılında Anıldı
Kale Grubu'nun kurucusu ve Onursal Başkanı merhum Dr. İbrahim Bodur, vefatının birinci yılında düzenlenen törenle anıldı.
Kale Grubu'nun kurucusu ve Onursal Başkanı merhum Dr. İbrahim Bodur, vefatının birinci yılında düzenlenen törenle anıldı. Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, "İbrahim Bey bu ülke için gerçek bir kalkınma modeliydi. Bugün onun azmine ve inancına her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var" dedi.
Geçtiğimiz yıl 88 yaşında hayata gözlerini yuman Kale Grubu kurucusu ve Onursal Başkanı merhum Dr. İbrahim Bodur'un vefatının birinci yılında anmak için Haliç Kongre Merkezi'nde bir tören düzenlendi. Ailesi, Kale çalışanları, iş ortakları, dostları ve çok sayıda davetlinin katılım gösterdiği anma gecesi Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başladı. İbrahim Bodur için okunan duaların ardından hep birlikte yenen akşam yemeği ile gece sonlandı. Gecede kısa bir konuşma yapan Kale Grubu Başkanı ve CEO'su Zeynep Bodur Okyay, İbrahim Bodur'un yokluğunun verdiği acının her geçen gün derinleştiğini söyledi. Türkiye'nin bugünlere gelmesinde Çanakkale Ruhu ile durmadan çalışıp didinen altın bir neslin çok önemli payı olduğunu belirten Okyay, "Babam da o altın neslin önemli temsilcilerinden biriydi. Tek başına bir kalkınma modeliydi. Bugün büyük ideallerin peşindeyiz ve bu yolda o altın neslin azmine ve inancına her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuyoruz" diye konuştu.
"Sanayicilikten hiç vazgeçmedi"
'Bir ülkenin sanayileşmeden, bir değer yaratmadan, üretmeden, yalnızca tüketmekle kalkınması mümkün değildir" diyerek, sanayicilikten hiç vazgeçmediğini söyleyen Okyay, " Kolay kazanmaya tevessül etmeyen, her zaman zora talip olan cesur bir girişimciydi. Memleket sevdalısıydı. Dünyada en ileri ne varsa Türkiye'de de olmasını, Türk sanayicileri tarafından üretilmesini isterdi. Rahmetli babam, topluluğumuzun misyonunu, "Yaptığınız iş öncelikle ülkenin hayrına, milli menfaatlere uygun olacaktır" diyerek yüreklerimize çivi gibi çaktı. Türk sanayisinin öncülerinin düşünce ve duygu dünyasını anlamak için, onların doğduğu dönemin koşullarına bakmamız gerekir. Babamın doğduğu yıllarda, bu aziz toprakların her köşesinde Çanakkale Ruhu hüküm sürüyordu. Türk milleti Çanakkale'de imkânsız denileni başarmıştı. Babam da bu ruhla büyüdü, bu ruhla sanayiciliğe başladı ve iş hayatı boyunca bu ruhla hareket etti. Hepimiz ondan çok şey öğrendik" ifadelerini kullandı.
İbrahim Bodur kimdir?
İbrahim Bodur, 1957 yılında Çanakkale'nin Çan ilçesinde Çanakkale Seramik'i kurarak, Türkiye'de özel sektör eliyle sanayinin Anadolu'ya yayılmasının öncülerinden biri oldu. Seramikle topraktan başladığı yolculuğu savunma ve havacılıkla gökyüzüne taşıyan Bodur, Çanakkale'den Erzurum'a, Mardin'den İzmir'e, İstanbul'dan İtalya'ya uzanan onlarca fabrikaya, bugün her biri kendi alanında lider 17 şirkete ve 5 bini aşkın çalışana sahip olan Kale Grubu'nu kurdu. Onbinlerce öğrenci okutan ve binlerce işsize meslek edindiren bir vakfın, TÜSİAD'dan İSO'ya kadar bugün ülkenin en önemli STK'ları arasında yer alan çok sayıda kurumun kuruculuğu ve başkanlığı gibi birkaç ömre sığabilecek başarılara imza attı. Çekoslovakya ve İtalya'dan devlet nişanı sahibi olan İbrahim Bodur, 1997 yılında Türkiye Cumhuriyeti Devlet Üstün Hizmet Madalyasına ve 2006 yılında TBMM Üstün Hizmet Ödülüne layık görülmüştü. Kale Grubu'ndaki Başkanlık görevini 2007 yılında kızı Zeynep Bodur Okyay'a bırakan İbrahim Bodur, ömrünün son döneminde grubun onursal başkanı olarak çalışmalarını sürdürmüştü.
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.