Dursunbey Hasanlar Köyü

Dursunbey Hasanlar Köyü

Hasanlar Köyü haberleri, Dursunbey Hasanlar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Hasanlar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Balıkesir Köyleri Arasında yer alan Hasanlar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Dursunbey Hasanlar Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Hasanlar Köyü son dakika gelişmeleri, Hasanlar Köyü ne özgü yemekler, Dursunbey Hasanlar Köyü nün tarihi, Hasanlar Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Hasanlar Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Hasanlar Köyü, Balıkesir ilinin Dursunbey ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Hasanlar Köyü Resimleri ve Hasanlar Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Dursunbey Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Dursunbey Balıkesir Arası Kaç Km? Dursunbey Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Dursunbey Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Dursunbey Hasanlar Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Dursunbey Doğumlu Ünlüler Kimler?

Dursunbey içesine bağlı bir mahalledir.

Zamanında köy dursunbey ile balıkesir arası tek bağlantı yolu imiş.Bu yol İpekyolunun bir kolu imiş.Buranın güvenliğini sağlamak için Akbaşlar Köyü kurulmuş.Sarıyol denen bu yolda yolcuların konaklaması için güzel bir han varmış.Bu han güzelliğinden dolayı Hashan diye anılırmış.Karakeçili yörük aşiretinden bir grup 1860'lı yıllarda gelip bu hana yakın bir tepede yerleşmiş ve köy kurmuş.Kurulan bu köye Hashanlar denmiş.Köy iki mahallelidir.Büyük mahalle önce kurulmuştur.Buranın kurucuları Çandırlar ve Müminler adında iki Karakeçili yörük ailesidir.Sonradan başka bir Karakeçili sülalesi olan Mercanlar gelmiş ancak büyük mahalleliler onları karşı mahallenin olduğu yere kovmuş.Böylece iki mahalle oluşmuş.
Köy günümüzden yaklaşık iki yüz yıl önce yörede konup göçen Karakeçili yörükleri tarafından kurulmuştur.Karakeçili yörüklerinin bu civarda Kepsut, Dursunbey ve Bursa Mustafakemalpaşa'ya bağlı 35 kadar mahallesi vardır.Aşiret yapısı günümüze kadar korunmuştur.Yakın zamana kadar Kepsut'a bağlı Karakeçili köyleri ile evlilik bağları kurulmuştur.Soy bozulmasın diye başka oymaklardan olan köylere kız verilmemiştir.Karakeçili ağzı ile konuşulur.Bu ağız tipik Ege ağzının özelliklerini taşır.Bilhassa şimdiki zaman çekimi Muğla,Denizli gibi Ege şivelerini andırır.Köy halkının çoğunluğu Balıkesir'e göç etmiştir.Kültürü oraya da taşımıştır.
Geleneksel olarak TOKURCUN,EŞE HAMURU,TİRİT,YAĞLI YUMUŞAK,AKITMA,TEPSİ BÖREĞİ,ÇOBAN HAMURU,TOKMAK HAMURU,GÖZLEME,KULAK HAMURU gibi yöresel yörük yemekleri çok yapılır.Bunun dışında Ege genelinde olduğu gibi çok sayıda ot (kazayağı, gerdeme, kuzukulağı, bağla, gelincik, kuş ekmeği, alabada, vb...) çiğ olarak veya yemeği yapılarak yenir.
Halk dansları olarak kaşıklı ZEYBEK türlerine ve bakır tava çalınarak kaşıkla oynanan yöresel kadın oyunlarına sahiptir.Balıkesir il merkezine 87 km, Dursunbey ilçesine 30 km uzaklıktadır.Oldukça dağlık ve ormanlık bir arazide kurulmuş köy iki mahalleli bir coğrafi yapıya sahiptir.Etrafı yoğun meşe ormanlarıyla kaplıdır.Kışın bol kar yağışı alır.
Mahallenin iklimi, Marmara iklimi etki alanı içerisindedir.Kışları mutlaka iki-üç defa yoğun kar yağışı olur.Yollar kapanır.Bu açıdan tam bir mahrumiyet bölgesidir.Doğu Anadolu'yu aratmaz.Yoğun bir orman örtüsüne sahiptir ayrıca.
Köylülerin büyük çoğunluğu Balıkesir şehir merkezinde ( 60-70 hane) oturur.Bunun dışında mahallesimüz Manisa,Bursa,Almanya gibi yerlere de göç vermiştir.
Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Tarım bitkisi olarak buğday çeşitleri yetiştirilir.Hayvancılık büyük baş hayvancılıga dayanır.Et ve sütü için beslenir.
Mahallede, ilköğretim okulu vardır fakat kullanılmamaktadır taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi yoktur ancak zengin su kaynakları vardır ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. . Mahalleye ulaşımı sağlayan yol iyi sayılacak durumdadır. mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

Dursunbey Hasanlar Köyü Resimleri

Dursunbey Hasanlar Köyü Resimleri

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum