Dursunbey Yukarıyağcılar Köyü
Yukarıyağcılar Köyü haberleri,Dursunbey Yukarıyağcılar köyü güncel son dakika gelişmeleri,Yukarıyağcılar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Balıkesir Köyleri Arasında yer alan Yukarıyağcılar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.
Dursunbey Yukarıyağcılar Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yukarıyağcılar Köyü son dakika gelişmeleri, Yukarıyağcılar Köyü ne özgü yemekler, Dursunbey Yukarıyağcılar Köyü nün tarihi, Yukarıyağcılar Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yukarıyağcılar Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Yukarıyağcılar Köyü, Balıkesir ilinin Dursunbey ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yukarıyağcılar Köyü Resimleri ve Yukarıyağcılar Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Dursunbey Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Dursunbey Balıkesir Arası Kaç Km? Dursunbey Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Dursunbey Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Dursunbey Yukarıyağcılar Köyü Köyünde doğan biri var mı? Dursunbey Doğumlu Ünlüler Kimler?
Dursunbey içesine bağlı bir mahalledir.
Aşağıyağcılar mahallesi ile ortak atalardan gelen mahallenin kurucuları büyük ihtimalle Yağcı Yörük-Türkmen obasındandır. İnsanlar Dursunbey yöresine 17. yüzyılın sonunda yahut 18. yüzyılın başında gelmişlerdir. Geldikten kısa süre sonra yerleşik hayata geçtiklerinden "manav" olarak anılırlar.
Mahallede Dursunbey genelindeki Yörük-Türkmen gelenekleri hakimdir. Kaşıklı zeybek karakterli halk oyunları yaygındır. "Kayalıca'nın Taşları", "Dursunbey Sekmesi", "Evleri Var Üst Başta" gibi kaşıklı erkek zeybekleri oynanır. Kadın oyunları da kaşıklıdır ve bakır tava, kazan vb. yerel çalgılar çalınarak oynanır.
Erkeklerde yöresel giyim bilinen zeybek kıyafetidir. Bunlar dokuma kumaştan dikilir.Kadın giyimi de İç Ege'deki gibidir. Üç etek, paça, dokuma, göynek, peşkir, şal, fermene gibi parçaları vardır. Başlara para ve boncuk dizili başlıklar takılır.
Balıkesir il merkezine 94 km, Dursunbey ilçesine 17 km uzaklıktadır. Oldukça dağlık ve ormanlık bir arazide kurulmuştur. Yüksek bir tepenin üzerinde yer alır. Çevreye hakim bir konumda, etrafı çayırlık bir doruk niteliğindedir. Alaçam Dağı'na yakındır.
Mahallenin iklimi, Marmara ikliminin etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol toprak yol olup köye sacayak mahallesi üzerinden TEK giriş vardır. Mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.