Düzce Düzköy Köyü

Düzce Düzköy Köyü

Düzköy Köyü Haberleri, Merkez Düzköy Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Düzköy Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Düzce Köyleri Arasında Yer Alan Düzköy Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Merkez Düzköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Düzköy köyü son dakika gelişmeleri, Düzköy köyüne özgü yemekler, Merkez Düzköy köyünün tarihi, Düzköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Düzköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Düzköy, Düzce ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Düzköy Köyü Resimleri ve Düzköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Merkez Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Merkez Düzce Arası Kaç Km? Merkez Hava Durumu? Düzce Köyleri ve Merkez Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Düzceli iseniz Düzce Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Düzceli Ünlüler arasında Merkez Düzköy Köyünde doğan biri var mı? Merkez Doğumlu Ünlüler Kimler?

Düzköy, Düzce ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.

1877 (93 Harbi) Osmanlı-Rus Harbi'nde Batum, Hopa ve Borçka'da yaşayan vatandaşlar devlet tarafından Batı'ya gönderilmiş ve bir kısmı Kabalak bölgesine (Kabalak, Dokuzlu, Şekerpınar, Yazlık, Ballar, Çaylık, Suncuk, Yeşilköy, Osmanca, Enbiya, Düzköy) yerleştirilmiştir. Diğer bir kımı ise Akçakoca Çuhalı Çarşısı'na (Eski Çarşı) bir kısmı da Bursa (İznik, Gemlik, Orhangazi) diğer bir kısmı da Yalova, Kocaeli (Gölcük, Karamürsel, Gebze), Sakarya'ya (Hendek ve Sapanca) yerleştirilmiştir.

93 Harbi öncesinde köyde yaşantı olduğuna ilişkin kanıtlar vardır. Köyün muhtelif yerlerinde tarihi kaldırım taşları vardır. Konuralp antik kentine yakınlığı köyde daha eski bir yaşantı olabileceğinin kanıtıdır. Ancak, bu köyde daha önce kimlerin yaşadığı konusunda kesin bir bilgi yoktur.

Köyün gelenek ve göreneklerinde tamamen Laz kültürü hakimdir. Denizden uzak olması nedeni ile balık ve balık ürünleri konusunda yemekler unutulmuş olmasına rağmen diğer orijinal laz yemeklerine rastlamak mümkündür.

Köyde çocuklar dahil herkes Lazca konuşur. Yaşlı kadınlar, kılık kıyafette Doğu Karadeniz geleneğini aynen yaşatırlar. Ancak gençlerden post-modert İslamist kıyafetler ön plandadır.

Lazca, enstrümansız orijinal Laz Müziği ve popüler karadeniz müziği hakimdir. Lazca unutulmamış olmasına rağmen geleneksel Lazca şarkılara nadir rastlanır.

Lazca masallar ve destanlar, halen unutulmadan anlatılmakta ve söylenmektedir. İmece geleneğinin kaybolması nedeni ile destanlar da kaybolmak tehlikesi ile karşı karşıyadır.

Kısaca köyde Laz Kültürü hakimdir ve yaşanmaktadır.

Çevre köylere kıyasla eğitim ve öğretim seviyesi yüksektir. Hemen hemen her ailede üniversite mezunu bulunmaktadır.Akçakoca yolu üzeri Düzce merkezine 9 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

köyün geçim kaynağını tarım, ticaret, kamu ve özel sektör iş gücü ve yöneticiliği oluşturmaktadır.

Köyün verimli topraklara sahip olması ve deniz seviyesinden yüksek olmaması, iklimin özelliği olarak her yıl fındık üretimi dengeli bir gelir sağlamaktadır. Başlıca gelir kaynağı fındık olan köyde her türlü meyve ve sebze yetiştirilmektedir. Caminin altında bir Tekstil atölyesi bulunmaktadır.

Köy, Düzce Merkez'e yakın olması dolayısıyla halkının bir kısmı ticaret ile uğraşmaktadır. Bir kısmı da kamu ve özel sektörde yöneticilik ve ara eleman olarak çalışmaktadır.

Köyde küçükbaş ve büyükbaş hayvancılık yapan aile sayısı çok azdır. Birkaç aile de arıcılıkla uğraşmaktadır.

Arazinin verimli olmasından dolayı 70'li yıllarda başlayan yurt dışı işçi alımlarına pek rağbet etmemiş, işçi olarak çalışmak için çok az sayıda aile gitmiştir. Daha sonraki yıllarda ise bazı ailelerden yurt dışında çalışmak için gidenler olmuştur.

Köyde tuğla ocağı mevcut olup günümüzde işletilmektedir. Bu tuğlalar çok sağlam olduğundan bina inşaatlarında kullanılmaktadır. Ayrıca seracılık ve sebze yetiştiriciliğine çok önem verilmektedir. Fazla gelen sebze ve meyveler köylü pazarında kadınlar tarafından pazarlanmaktadır.Köyde, 2012-2012 Eğitim ve Öğretim yılında ilk kademe yani ilkokul açılmış bulunmaktadır, ortaokul ve lise eğitimi merkezde alınmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

Düzce Düzköy Köyü Resimleri

Düzce Düzköy Köyü Resimleri

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.