E-kaynakların Yeni Arayüzleri Tanıtıldı
Anadolu Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından, uzaktan erişim olarak adlandırılan ve kampüs dışından e-kaynaklara erişimi...
Anadolu Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından, uzaktan erişim olarak adlandırılan ve kampüs dışından e-kaynaklara erişimi sağlayan "E-Book Central ve Pro Quest Dissertation & amp;Theses Global" programlarının yeni arayüzlerinin tanıtım toplantısı yapıldı.
Kongre Merkezi Kırmızı Salon'da düzenlenen toplantıda Teknik Eğitim Uzmanı Esen Dağdelen tarafından arayüzleri tanıtılan programların veri tabanlarına ilişkin bilgiler verildi. Anadolu Üniversitesi tarafından çok uzun süredir kullanılan programların arayüzünde yapılan değişiklikler hakkında katılımcılar bilgilendirilirken, yenilenen arayüzler de kullanıcılara tanıtıldı.
"E- Book Central" sayesinde istenilen elektronik kitaba ulaşılabileceği belirten Esen Dağdelen, ayrıca bu program aracılığıyla kullanıcıların ulaşabildikleri kitapları nasıl okuyacakları, not alabilecekleri, kaydedebilecekleri ve çıktılarını aktarabilecekleri hakkında da önemli bilgiler aktardı. Dünyada tek olan ve tezlerden oluşan Pro Quest Dissertation&Theses Global veri tabanında, 2 milyon tam metin olmak üzere toplam 4 milyon tez bulunduğunun altını çizen Dağdelen, "Bu çok önemli bir kaynak ve özellikle Türkiye'den dünya çapında böyle bir kaynağa ulaşmak çok güzel" diyerek veri tabanının önemine dikkat çekti.
Kullanıcıların dünya üzerinde yayınlanmış ve sisteme eklenmiş olan bütün tezlere erişebildiğine değinen Esen Dağdelen, tezin sistemde tam metin hâlinde bulunması durumunda ise kullanıcıların bunları bilgisayarlarına nasıl yükleyip kullanacaklarına ilişkin bilgileri de paylaştı.
Tanıtım toplantısı, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.