Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetimine Kadın Eli Değdi

Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetimine Kadın Eli Değdi

Banu Bekişoğlu Celkan, 25. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Ege Maden İhracatçıları Birliği'nin ilk kadın yönetim kurulu üyesi oldu.

Banu Bekişoğlu Celkan, 25. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Ege Maden İhracatçıları Birliği'nin ilk kadın yönetim kurulu üyesi oldu.

Türkiye'de doğal taş sektörünün en güçlü temsilcisi Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu'nda görev değişikliği yaşandı. Ege Maden İhracatçıları Birliği'nin geçtiğimiz dönemde yönetim kurulu üyeliğinden ayrılan temsilcileri yerine Su Doğaltaş Genel Müdürü Banu Bekişoğlu Celkan, Espet'in Yöneticisi Samet Tunay Gündüz, Tümaş Mermer'in Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Sungur, Asmer Mermer'in Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Şener ve Medmar Mermer'in Yönetim Kurulu Başkanı Rudi Erol Berberoğlu EMİB'in yeni yönetim kurulu üyeleri oldu. Söz konusu değişikliklerle Ege Maden İhracatçıları Birliği'nde bir ilk yaşandı. Afyonkarahisar'da faaliyet gösteren Su Doğal Taş Mermer firması sahibi Banu Bekişoğlu Celkan, bu yıl 25. Kuruluş yıl dönümünü kutlayan Ege Maden İhracatçıları Birliği'nin tarihindeki ilk kadın yönetim kurulu üyesi oldu. Banu Bekişoğlu Celkan'ın katılımıyla, Ege İhracatçı Birlikleri bünyesinde faaliyet gösteren 12 ihracatçı birliğinin yönetim Kurullarındaki kadın temsilci sayısı 6'ya yükseldi.

Türk doğal taş sektörünün 1980 sonrasında İtalya'nın pazarına girdiğinde İtalyanların tasarım ve işlenmiş ürünlere yönelerek pazardaki pozisyonlarını değiştirdiğini anlatan Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, "İtalya, Türk doğal taş sektörü ile rekabet edemeyeceğini görünce tasarım ve uç ürünlere yöneldi. Bizden fazla ihracat yaptılar. Bugün Türkiye İtalya olacak, İran ise Türkiye. İtalya'nın tasarım ve uç ürün konusundaki bilgi birikimini analiz etmek üzere yakın zamanda bölgeye düzenleyeceğimiz teknik inceleme gezisi sonucunda elde edeceğimiz çıktılar ile Türk doğal taş sektörünün muhteşem renk seleksiyonu ve kalitesini katma değerli ürünlerle ön plana çıkaracağız. Yine bu amaç doğrultusunda Ekonomi Bakanlığı'nın Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (UR-GE) Projesi ile firmalarımızı bir araya getirerek Türk doğal taş sektörünün tasarım ve işlenmiş ürüne yoğunlaşmasını sağlayacağız. Bu sayede daha katma değerli üretim ve ihracatın zeminini oluşturup 2023 ihracat hedeflerine ulaşacağız" dedi.

Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetimine Kadın Eli Değdi

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.