Ege’de Deri Propagandası Yapılacak
Türk deri sektörünün katma değeri yüksek ürünler üretmesi için tasarımcı ve deri mühendislerinden oluşan takımların yarıştığı Deri'n Fikirler...
Türk deri sektörünün katma değeri yüksek ürünler üretmesi için tasarımcı ve deri mühendislerinden oluşan takımların yarıştığı Deri'n Fikirler Deri Üretim ve Tasarım Yarışması'nın finalinde gerçek deri propagandası yapacak genç tasarımcılar ve deri mühendislerinden oluşan takımlar seçildi.
Propaganda teması ile bu yıl 7. kez düzenlenen ve Türkiye'nin tek deri tasarım ve üretim yarışması olan Deri'n Fikirler Deri Üretim ve Tasarım Yarışması, Türkiye'nin en güçlü deri kimyasal firmalarından biri olan Sintan Kimya'nın verdiği güçle finale hazır.
Türk deri sektörünün tasarım ve üretim kalitesini arttırarak, daha katma değerli ürün geliştirmek için düzenlenen Deri'n Fikirler Deri Üretim ve Tasarım Yarışması'nın finalinde yarışacak tasarımcılar ve deri mühendisleri seçildi.
Tasarımcı ve deri mühendislerinden oluşacak takımlar, Ekim ayında yapılması planlanan final defilesinde dereceye girmek için ter dökecek.
Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen "Deri'n Fikirler Deri Tasarım ve Üretim Yarışması" bu yıl VII. kez düzenleniyor. Bu yılki ana tema moda dünyasında deriyi öne çıkarmak adına "Propaganda" olarak belirlendi.
Deri sektöründe uygulanabilir özgün fikirleri geliştirmek, genç yeteneklere destek vererek uzun vadede ülkemizdeki deri sektörünün katma değerli üretim ve ihracat potansiyelini arttırmayı hedeflediklerini anlatan Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Jak Galiko, Tekstil-moda tasarım bölümlerinde okuyan üniversite öğrencileri ya da mezunlarıyla, deri mühendisliği eğitimi alan üniversite öğrencilerinden ya da mezunlarından oluşan takımların yarışacağı Deri'n Fikirler Deri Tasarım ve Üretim Yarışması'nın modeli itibariyle dünya genelinde bir ilk olduğunu kaydetti.
Türkiye'nin deri ve deri mamulleri ihracatında kilogram fiyatının 11 dolar seviyesinde olduğuna işaret eden Galiko, "Deri ve deri ürünlerinde İtalya'nın ortalama ihraç fiyatı ise; 63 dolara ulaşıyor. Biz de daha katma değerli üretim ve ihracat yapmak için alınterinden çok, akılterine ihtiyacımız var. Tasarım, İnovasyon, Markalaşma ve Ar-Ge'ye yapılacak yatırımlarla bugün 1.5 milyar dolar seviyesinde olan deri ve deri mamulleri ihracatımızı 5.2 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Deri'n Fikirler Deri Tasarım ve Üretim Yarışması bu anlamda çok önemli bir kilometre taşı" diye konuştu.
Tasarımcıların son dönemde sentetik ve doğal liflere yöneldiğine dikkati çeken Galiko şöyle devam etti: "Derinin bir propagandaya ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. O nedenle bu sene temamızı Propaganda olarak belirledik. Sentetik ve doğal lifler yerine gerçek derinin tercih edilmesi sağlık açısından da önemli. Tasarımcıların deriyle buluşmasını arzuluyoruz."
Ödüller bol
"7. Deri'n Fikirler Deri Tasarım ve Üretim Yarışması"nda birinci olacak takım 10 bin TL, ikinci takım 6 bin TL, üçüncülüğü kazanacak takım ise; 4 bin TL para ödülünün sahibi olacak. Yarışmada birinci olan tasarımcı Ekonomi Bakanlığının onayıyla yurtdışında eğitim hakkına sahip olurken, dereceye giren deri mühendisleri Hollanda'da staj olanağına sahip olacak.
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.