Eğil Sarıca Köyü
Sarıca Köyü Haberleri, Eğil Sarıca Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Sarıca Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Diyarbakır Köyleri Arasında Yer Alan Sarıca Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.
Eğil Sarıca köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Sarıca köyü son dakika gelişmeleri, Sarıca köyüne özgü yemekler, Eğil Sarıca köyünün tarihi, Sarıca köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Sarıca köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Sarıca , Diyarbakır ilinin Eğil ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz güneydoğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Sarıca köyü Resimleri ve Sarıca köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Eğil Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. güneydoğu anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Eğil Diyarbakır Arası Kaç Km? Eğil Hava Durumu? Diyarbakır Köyleri ve Eğil Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Diyarbakırli iseniz Diyarbakır Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Diyarbakırli Ünlüler arasında Eğil Sarıca Köyünde doğan biri var mı? Eğil Doğumlu Ünlüler Kimler?
Sarıca , Diyarbakır ilinin Eğil ilçesine bağlı bir mahalledir.
Bu köy adını,mahallenin ortasında bulunanSarınç 6-7 metre uzunluğundadır.Eski adı Saricek'tir. 1819 öncesi Seyyid Muhammed oraya gelmeden önce Şah Süvari Arabi,Beyzadeler ve değişik Arap kabileleri oraya çadır kurup yayla olarak kullanırlardı.Seyyid Muhammed Bırifkani,babası Seyyid Ebubekir ile beraber Bırifkan'dan gelip Ahlata yerleşmişlerdir.Daha sonra Seyyid Muhammed Ahlat'tan Terkan bölgesine gelip bu mahallesi inşa etmiştir.(1819’dan kaç yıl önce)orayı kurmuştur.Seyyid Muhammed’in bir evi Saricek’te bir evide Diyarbakırda idi.Bu köy üç defa yıkılmıştır.Bunlardan yıkımlardan biri Osmanlı arşivlerinde de geçmektedir.Bu köy Osmanlı döneminde Meadin-i Humayun'a(Maden) bağlıydı.Dahe sonra merkez Diyarbakır'a bağlanmıştır.Eğil'in ilçe olması ile köy Eğil'e bağlandı. Seyyid Mahmut Bırifkani 'Bırifkan Seyyidleri' adlı kitabında bu köy ile ilgili çok geniş bilgiye yer vermiştir.Bu bilgilerde adı geçen kitapta geçmektedir.
Mahallenin gelenek, görenek ve yemekleri Terkan kültürü hakimdir.Diyarbakır il merkezine 40 km, Eğil ilçesine 28 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.