Eğitim Bir-Sen eğitimdeki sorunları dile getirdi
Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şubesi, 2017-2018 eğitim öğretim yılı ilk işyeri temsilcileri istişare toplantısını gerçekleştirerek eğitimdeki sorunları...
Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şubesi, 2017-2018 eğitim öğretim yılı ilk işyeri temsilcileri istişare toplantısını gerçekleştirerek eğitimdeki sorunları dile getirdi.
Sendikanın Mehmet Akif İnan Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya merkez ilçe ve köy okullarının işyeri temsilcileri katıldı. İşyeri temsilcilerinin toplantıya taşıdığı ve çözümler için teklifler sunduğu istişare toplantısında Eğitim Bir-Sen ve Memur Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, dile getirilen aksaklıklar ile ilgili yakın zamanda bir basın açıklaması yaptı.
Söz konusu basın açıklamasının içeriği hakkında Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı'nın bilgilendirildiğini söyleyen Başkan Ali Deniz, "Adıyaman'da yönetici atama sürecinde şeffaflık göz ardı edilmiş, bu durum Adıyaman eğitim camiasında huzursuzluğa ve atanan kişilerin ve sınavın meşruiyetine gölge düşürmüştür. Uygulamaya liyakati göz ardı ederek yaklaşanlar eğitim sorunlarına ciddi olarak eğilen ve yüklü yatırımlar yapan iktidarın karnesini zayıflatmıştır. Yeni eğitim öğretimin başlamasının üstünden bir hafta geçmiş olmasına rağmen okullardaki inşaat ve tadilat işlemlerinin henüz bitirilememiş olmasının bir talihsizliktir. Öğrencilerin güvenliği ve sağlığını tehlikeye koyan, velileri endişelendiren ve öğretmenlerimizin çalışma ortamını olumsuz etkileyen bu durum; bir yönetim, organizasyon ve planlama yetersizliği yaşandığını göstermektedir. Bu da yetmezmiş gibi iki okulumuzda ne yazık ki çocuklarımızın oyun alanlarını daraltan inşaatlara eğitim öğretim yılı ile beraber başlanmıştır. Aynı bahçede hem inşaat var hem de eğitim öğretim sürdürülmektedir. Yaşanan bu durumun eğitim paydaşları açısından açacağı olası tehlikeler bakımından endişeliyiz" ifadelerini kullandı.
Ali Deniz konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Okullarımızda öğretmen ve ders kitabı ihtiyacı had safhaya varmıştır. Öğretmen ihtiyacı geçici görevlendirmeler ve ücretli öğretmen ile çözülmeye çalışılmaktadır. Ancak ücretli öğretmenlerin neredeyse tamamı yıl içinde KPSS hazırlığını bahane ederek görevi bırakmakta ve öğrencilerimizin kaygıları daha da artmaktadır. İl içinde ihtiyaç duyulan öğretmen normları bir takım referanslar dolayısıyla duyuruya çıkılmadan doldurulmakta ve yıllarca köylerde emek veren ve merkez ilçeye gelmek isteyen öğretmenlerin hakkı gasp edilmektedir. Bu durum öğretmenlerimizin kuruma ve kurum yöneticilerine olan güveni asgari düzeye çekmiştir. Yeni açılan okulların ders kitabı ihtiyacının bulunacağı ne yazık ki düşünülmediğinden bu ihtiyaç okullar arasında artan kitapların devşirilmesi gibi bir hiç planlaması olmayan bir yöntemle çözülmeye çalışılmaktadır.
Samsat ilçemizde depremzede öğretmen ve öğrencilerimiz, 2016 - 2017 eğitim öğretim yılını eğitim öğretime elverişli olmayan çadır sınıflarda tamamlamak zorunda kalmıştır. Maalesef aradan yedi aylık bir süre geçmesine rağmen depremzede hemşerilerimizin yaraları tam olarak sarılamadığı gibi, okulların birçoğunda 2017 - 2018 eğitim öğretim yılının da yine elverişsiz konteyner sınıflarda geçirilecek olması, eğitim öğretim hizmetlerinde bir başka plansızlığın tezahürü olarak anılacaktır. Bu durumlardan da anlaşılıyor ki, yeni eğitim öğretim yılında Samsat'ta veli, öğrenci ve öğretmenleri oldukça meşakkatli günler beklemektedir.
Okul isimlerinde değişikliğe gidilmesi kitap dağıtımında sıkıntıların yaşanmasına, dağıtım işini yüklenen firmanın okulları bulamamasına neden olmuştur. Hatta bu okulların adreslerini İl Milli Eğitim çalışanlarının dahi bilmedikleri okul idarelerinden adres ve okul isimlerini ilgili firmaya aktarmalarını istemelerinden anlaşılmıştır. Daha da vahim olan şudur ki; yapılan değişiklikler neticesinde Adıyaman markası taşıyan okullar ortadan kaldırılmakta, kent kimliksizleştirilmektedir. Bir alan araştırması yapılmadan okul ve kurumlara Adıyaman'ımızın kimlik, kültür, tarih ve değerleri ile bağı bulunan isimler verilmemektedir.
Tüm bunlarla beraber vardığımız sonuç şudur. Yaşanan bu sıkıntıların çözümünde sağlıklı bir planlama ve organizasyon hala mevcut değildir. Adıyaman'da eğitim öğretim hizmetlerinin sunumu açısından ehil olmayan yönetimsel bakış eğitimcilere reva görülen mağduriyetler ortaya çıkarmaktadır. Söz konusu bu planlama, organizasyon ve ehliyetsiz yönetim sorunu bir an önce çözülmelidir. Aksi takdirde Adıyaman telafisi mümkün olmayan sonuçlar ile karşı karşıya kalacaktır."
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.