Emekli Yazar Adayları Hikaye Yazmanın İnceliklerini Öğreniyor
Bağcılar Belediyesi, Yazarlar Atölyesi ve Çizerler Atölyesi'nin ardından bu kez Emekli Kalemler Atölyesi'ni hizmete sundu.
Bağcılar Belediyesi, Yazarlar Atölyesi ve Çizerler Atölyesi'nin ardından bu kez Emekli Kalemler Atölyesi'ni hizmete sundu. Engelliler Sarayı'nda düzenlenen kurslara katılan emekliler yazarlığın inceliklerini öğreniyor. Öykü çalışması yapan kursiyerler yeteneklerini geliştiriyorlar. Yazar adayları hatıralardan veya şahit oldukları olaylardan oluşan hikayeler yazarak birlikte değerlendirmesini yapıyorlar.
Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı'nda hizmete sunulan Emekli Kalemler Atölyesi'nde emekli kursiyerler adeta ikinci yaşamlarına adım atmanın heyecanını yaşıyor. Kursiyerler bir yandan yazarlığın inceliklerini öğrenirken öte yandan da büyük bir heyecanla anılarını, hayallerindeki dünyayı veya kendilerini etkileyen yaşamlardan kesitleri kaleme alıyor. Yazarlık Eğitmeni Armağan Tunaboylu'nun "herkesin hayatı roman olur" diyerek çalışmaya başladıklarını belirtti.
Anlatılan güzel her şeyin yazıya dökülmesine önem verdiklerini ifade eden Tunaboylu, "Kursiyerlerimizin kalbinde ve beyninde değişik anı ve hikayeler var. Çalışmalarımız ilerledikçe hepsi yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Kursta kendilerine roman ve hikaye yazmanın inceliklerini öğretiyoruz. Hep birlikte mutluluğu yakalıyoruz. Niçin onların da içinden bir Ömer Seyfettin gibi yazarlar çıkmasın" dedi.
"Özbekistan'da şahit olduğum olayları yazacağım"
Özbekistan'dan gelerek Bağcılar'a yerleşen Sabır Şakiro (70), komünizm döneminde yaşanan sıkıntıları ve şahit olduğu olayları kaleme alıyor. Öğrendiklerinin içindeki duyguyu ortaya çıkardığını anlatan Şakiro, "Kitap okumayı çok seviyorum. Okuyarak öğrendiklerimi kurstaki bilgilerimle pekiştiriyorum. İnşallah duygu dolu bir hikaye kaleme alacağım" dedi. Yücel Dikgöz de işçi emeklisi olduğunu ve çocukluğundan bu yana hikaye ve roman yazmak istediğini söyledi.
Sosyal medyada duygularını dile getirdiğini de belirten Dikgöz, "İnşallah kursta öğrendiklerim sayesinde kafamdaki öykümü yazıya dökeceğim" diye konuştu.
Kursta arkadaşlarıyla yazdıkları hikayeleri birbirlerine okuduklarını ifade eden İlhan Bağır adlı emekli kursiyer de "Okuduğumuz kitapları değerlendiriyoruz. Yazdığımız hikayeleri birbirimize okuyoruz. Ben de aile ilişkileri üzerine bir öykü yazıyorum" dedi. Diğer bir kursiyer Mehmet Nezih Öter de boş vakitlerini en iyi kursa katılarak değerlendirdiğini söyledi. Öykü yazmanın kurallarını öğrenen kursiyerler ayrıca okudukları eserlerin tahlilini yapıyor. Kurs sonrası seçilecek olan eserler kitap olarak basılacak.
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.