En Büyük Eczacılık Buluşması ’Geleceğin E Hali’ Başladı
Sektör geleceğinin tartışıldığı 3 günlük dev organizasyon olan "Eczaneler Güzeltir Hareketi', 24 Eylül tarihine kadar İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleşiyor.
Sektör geleceğinin tartışıldığı 3 günlük dev organizasyon olan "Eczaneler Güzeltir Hareketi', 24 Eylül tarihine kadar İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleşiyor.
Pharmatic Girişimci Eczacılar Derneği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen "En Büyük Eczacılık Buluşması Geleceğin E hali', 24 Eylül tarihine kadar İstanbul Kongre Merkezi'nde organize ediliyor. Her biri sektörlerinin önemli oyuncularından olan ve 200'e yakın önemli firma temsilcisinin katıldığı organizasyonda, "Geleceğin E hali 2016'nın yeni konsepti, Eczacılığın geleceğine dair görüşler, planlar ve amaçlar olarak belirlendi. Kongreye Konuşmacı olarak, aralarında Dünyaca Ünlü Fütürist ve Sağlık Tasarımcısı Patrick Dixon, İş dünyasının en yenilikçi, en üretici kişilerinden Cem Boyner gibi çok değerli isimler katılıyor. Kongrenin ilk gününde iş adamı Cem Boyner, düzenlenen panelde eczacılara deneyimlerini anlattı ve eczacılığın önemini vurguladı.
'Biz geleceği tasarlıyoruz'
Geleceğin E Hali (GEH) Yürütme Kurulu Başkanı Adile Özdağ, "Biz, geleceği tasarlıyoruz. Hatta geleceğin biraz daha ötesine geçerek, geleceğin sonrasını görmeye çalışıyoruz. Eczanelerimiz eski, küçük görüntülerinden kurtulup, daha kurumsal, teknolojiyle desteklenmiş, sağlık içerisinde her şeyi barındıran ve halk sağlığına doğru servisi verecek, ilaç danışmanlığının yanında desteklenmiş iyi konfor alanlarına dönecek. Bunu yaparken perakendenin doğru kurallarını, ilacın mutlak etik kurallarını uygulayarak, eczana içinde yeni bir dünya üretiyoruz. Dünyada da Eczacılık başka bir boyuta geçiyor. Bu yeni boyutta Eczacılığı, Türk Eczacılığını mutlaka gelecek ile buluşturuyoruz. Teknolojik gözlük ile yapacağımız uygulamalarımızla, en önemlisi Türkiye'nin ve dünyanın önemli vizyoner konuşmacılarıyla, 200'e yakın firma ve 7 bin katılımcı bekliyoruz. İç dinamiklerin durduğu dönemde böyle bir hareketliliği üretmekten dolayı "Girişimci Eczacılar" adına çok mutluyuz. Amacımız, halk sağlığını Eczane eliyle koruyarak, ilaç tüketimini azaltıp, devlet bütçesine katkıda bulunmak. Artık sağlık ve güzellikle ilgili her türlü danışmanlığı Eczaneden alabilirsiniz" diye konuştu.
'Geleceğin E hali'ni 2012 yılında da düzenlediklerinin bilgisini veren Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneği (PGED) Yönetim Kurulu Başkanı Ecz Armağan Ener, "O dönemde meslektaşlarımız, sektör tarafından bir daha yenisi yapılana kadar, bundan daha iyisi olmaz denilmişti. O günden bu güne kadar meslektaşlarımızdan yoğun talep aldık. 2015 Nisan ayında yeniden düzenleme kararı aldık. Yaklaşık 1,5 yıldan beri "Geleceğin E Hali" için büyük ekiple çalışma halindeyiz. Pharmetic Eczacılar Derneği üyeleri olarak hep bir arada duruyoruz. Eğitimler alıyoruz. Kendimiz geliştirmek için çeşitli uğraşlar içindeyiz" diye konuştu.
'Online kayıt sayısı bakımından Türkiye'de bir ilk'
Çok ciddi bir katılım olduğunu dile getiren Ener, "5 binin üzerinde sadece online kayıt yapıldı. Online kayıtların dışında da çok sayıda girişler oldu. Hedeflediğimiz 7 bin kişi aşılacak gibi görüyor. Online kayıt sayısı açısından Türkiye'de bu bir ilk. Böyle bir online kayıt sayısı Türkiye'de gerçekleştirilmiş değil. Bütün meslektaşlarımıza, sektörümüzün tüm temsilcilerine katkı sağdıkları için yürekten teşekkür ediyoruz" dedi.
Kongre hakkında
Genetik, biyo ve nano teknolojilerdeki gelişmeler ile sağlık sektöründe, tıbbi, medikal alanlarda ve moleküler çalışmalarda "ilaç, teşhis, tedavi yöntemleri, araçları" hızla farklılaşıyor, gelişiyor, kişiselleşiyor, kolaylaşıyor. Ve tabii ki daha da karmaşıklaşıyor ve farklı uzmanlık alanları ile sinerji gerektirir hale geliyor. Bu gelişmeler nedeniyle örneğin 40 yıl sonra eczacıların sadece kutu ilaç, ürün sağlayıcısı olamayacaklarını, teknolojik gelişmeler sayesinde "tech-check'ler (teknolojik kontroller) yapabilen, hafif klinik hizmetler de vermeleri gerekeceği öngörülüyor. Eczanelerin bütünleştirici, tamamlayıcı, koruyucu ve kapsayıcı, kişiye özel sağlık-güzellik noktalarına dönüşeceğine dair kuvvetli senaryolar geliştiriliyor.
Teknolojik gelişmelerin belirleyici olduğu, her şeyin ışık hızı ile değişip, dönüştüğü dünyamızda Eczacılık mesleğinin ve eczanelerin geleceği de tıpkı diğer meslekler gibi merak ve tartışma konusu. Genetik, biyo ve nano teknolojilerdeki gelişmeler ile sağlık sektöründe, tıbbi, medikal alanlarda ve moleküler çalışmalarda "ilaç, teşhis, tedavi yöntemleri, araçları" hızla farklılaşıyor, gelişiyor, kişiselleşiyor, kolaylaşıyor. Ve tabii ki daha da karmaşıklaşıyor ve farklı uzmanlık alanları ile sinerji gerektirir hale geliyor.
Yukarıdaki gelişmeler nedeniyle örneğin 40 yıl sonra eczacıların sadece kutu ilaç, ürün sağlayıcısı olamayacaklarını, teknolojik gelişmeler sayesinde "tech-check"ler (teknolojik kontroller) yapabilen, hafif klinik hizmetler de vermeleri gerekeceği öngörülüyor. Eczanelerin bütünleştirici, tamamlayıcı, koruyucu ve kapsayıcı, kişiye özel sağlık-güzellik noktalarına dönüşeceğine dair kuvvetli senaryolar geliştiriliyor.
PGED hakkında
2004 yılında kurulan Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneği (PGED), eczacılığın, eczanelerin hatta tüm sektörün geleceği için çok önemli, dönüştürücü çalışmalara imza atan kanaat önderi eczacılardan oluşuyor. 12 yıldır gerçekleştirdiği sıra dışı projelerle ilacın yanı sıra, OTC, kişisel bakım, besin destekleri ve dermokozmetik gibi alanlarda da belirleyici rol oynuyor, önderlik yapıyor.
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.