Engeli Başarısına Engel Olmadı
Diyarbakırlı Mahmut Kahraman hem bedensel hem de görme engeline rağmen hayat mücadelesini bırakmadı.
Diyarbakırlı Mahmut Kahraman hem bedensel hem de görme engeline rağmen hayat mücadelesini bırakmadı. İnsanın isterse her şeyi başaracağını belirten Kahraman, 2012 yılında Aşık Veysel dinleyerek yazdığı şiirlerin sayısının 400'ü aştığını ve tek hayalinin bir şiir kitabı çıkartmak olduğunu söyledi.
Diyarbakır'da çocukken geçirdiği bir hastalık sonrası hem bedensel hem de görme engelli olarak hayata tutunmaya çalışan Mahmur Kahraman, hem konuşması hem de yetenekleriyle herkesi şaşırtıyor. 2012 yılında Aşık Veysel'den etkilenerek şiir yazmaya başladığını ve bugüne kadar 400'den fazla şiir yazdığını kaydeden Kahraman, tek hayalinin bir şiir kitabı veya albümü çıkartmak olduğunu belirtti. Yazdığı şiirlerle herkesi şaşırtan Kahraman, başarının anahtarının inanmak olduğunu ve inandıktan sonra insanın başaramayacağı hiçbir şeyin olmadığını kaydetti. Yaklaşık iki aydır Kayapınar Engelsiz Yaşam Merkezi'nde eğitim gören Kahraman, burada gördüğü kursların kendisini mutlu ettiğini ifade etti.
"Duygularımı şiirlere döküyorum"
Şiire başlama hikayesini anlatan Kahraman, "2012 yılında Aşık Veysel'i dinledim hoşuma gitti. Ben de denedim ve o günden beri şiir yazıyorum. Becerdim, düz şiir yazmayı seviyorum. 400'e yakın şiir yazdım şimdiye kadar. Günden güne yazıyorum. Şiirlerimde genelde kendimi anlatıyorum. Etrafımda yaşayan insanların sorunlarını kafamda kurgulayarak yazıyorum. Dost kalmadı diyoruz ya duygularımı şiirlere döküyorum" diye konuştu.
Hedeflerini anlatan Kahraman, kendilerini engelli görüp dışlayanlara inat mücadele edeceğini vurguladı. Kahraman, "Bizi engelli görüp dışlayanlara inat mücadeleye devam. Şiir kitabı çıkartmak istiyorum ama sponsor bulamıyorum. Bulamayacağımı biliyorum ama yine de arıyorum" dedi.
"Engelliler de engelsizler kadar kaliteli ve rahat yaşayabilirler"
Kurs hakkında bilgiler veren Kayapınar Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Mustafa Çelik, "Mart ayında hizmetimize başladık. Engelsiz yaşam merkezi ve havuzumuz var. 76 tane öğrencimiz var. Bunların 36'sı engelli diğerleri de engelsiz vatandaşlarımız, gençlerimiz ve çocuklarımızdan oluşmakta. Kursiyerlerimize ve öğrencilerimize çeşitli hobi, takı tasarım, enstrüman eğitimi, resim şeklinde kurslar veriyoruz. Burası engelliler için bir yaşam alanı sadece öğrenip aynı zamanda eğleniyorlar, yaşıyorlar. Engelli çocuğu olan aileler bir defa şunu bilmeli; dezavantajlı görebilir kendisini ve çocuğunu. Bıkmadan, usanmadan mücadele etsinler. Bize ulaşsınlar. Biz engelin, eğitime, yaşama, kaliteli yaşama engel olduğuna inanmıyoruz. Yeterli zaman, yeterli imkan verildiğinde herkesin eğitimini tamamlayabileceğine, kaliteli yaşayabileceğine inanıyoruz. Engelliler de engelsizler kadar kaliteli ve rahat yaşayabilirler yeter ki biz onlara engel olmayalım" ifadelerini kullandı.
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.