Engelli Ve Yaşlılar İçin Atık Malzemeden Elektrikli Araç Yaptı

Engelli Ve Yaşlılar İçin Atık Malzemeden Elektrikli Araç Yaptı

Eskişehir'de engelliler ve yaşlılar için atık malzemelerden elektrikli araç yapan 12 yaşındaki Furkan Gürbüzer, yetkililerden destek bekliyor.

Eskişehir'de engelliler ve yaşlılar için atık malzemelerden elektrikli araç yapan 12 yaşındaki Furkan Gürbüzer, yetkililerden destek bekliyor.

TÜBİTAK 4006 Sergisi için geliştirdiği proje ile yaşlılar ve engelliler için bir araç yapan Furkan Gürbüzer, bu aracı daha da geliştirmek için yetkililere seslendi. Atık malzemelerden yaptığı elektrikli aracı, piyasa fiyatının yarı fiyatına mal eden Gürbüzer, bu aracın yaşlıların ve engellilerin hayatını kolaylaştıracağını söyledi.

Yaptığı araç hakkında bilgiler veren Emine Cahide Karaali Ortaokulu öğrencisi Furkan Gürbüzer, daha çok yaşlı ve engelliye yardım edebilmek için Sağlık Bakanlığından yardım istedi. Aracın dışarı fiyatına göre yarı maliyetle yapıldığını ifade eden Gürbüzer, "Koltuk kısmını kadın spor aletinden yaptım ve bu koltuk kişinin beline ve boyuna göre ayarlanabiliyor. Kontağı, şarj göstergesi var. 130 kiloya kadar taşıma kapasitesi var. Işıkları var, sağ sol sinyal verebiliyorsun. Tekerlerini de hurdalıktan bulduk. En çok arkadaki beyinleri yaparken zorlandım. O yüzden beyin kısmının yapımında bir elektrikçiden yardım aldım. bu projeyi geliştirip geri vitesli yapabilirim. Bunun için üçüncü bir beyin takmamız lazım. Aracı yarı fiyatına mal ettim. Bu aracın seri üretime geçip, yaşlılara ve engellilere daha çok yardımcı olmak için Sağlık bakanlığımızdan destek bekliyorum. Böylelikle yarı fiyatına engellilere ulaşabilir bu araç" dedi.

"İnşallah bu alanda çalışmalarını yapabileceği, üretebileceği ortamlar ortaya çıkar"

Aracın yapımında destek olan Emine Cahide Karaali Ortaokulu'nda Fen Bilgisi öğretmeni olan Fatma Şekertürk, Furkan'ın çok yetenekli olduğunu belirterek, "Furkan bu anlamda sürekli derslerime bu şekilde elektrikli cihazlar yapıp getiren bir öğrenciydi zaten. Daha önce uzaktan kumandalı araba, basit bir matkap yapmıştı. Öyle olunca zaten dikkatimi çekiyordu. Bu anlamda TÜBİTAK 4006 sergimiz olacağı zaman Furkan ile çalışmaya kara verdik ve bu süreçte güzel ilerledi. İnşallah bu alanda çalışmalarını yapabileceği, üretebileceği ortamlar ortaya çıkar. İmkanlar kısıtlıydı ama böyle bir sonuç elde edince, Furkan'ın motive olmasını da sağladı" şeklinde konuştu.

"Bu çocuklara sayısız fırsat ve imkan verilmeli"

Emine Cahide Karaali Ortaokulu Müdürü Volkan Altın ise, gençlerin önünün açılması gerektiğini söyleyerek, "Aslında bu gençlerin önünün açılması lazım. Bu gençler aslında kafalarında çok şey bulunduran ama imkan sunulmayan geçlik. Bu işlerin ARGE'sinde rahatlıkla yer alabilirler. Mesela bu projeyi geliştiren öğretmenle beraber bir meyve oluşturan Furkan, aslında buna yatkın bir çocuk. Sürekli bir şeyler yapma derdinde, bir şeyi bir şeye dönüştürme derdinde. Böyle sayısız Furkanlar da olduğunu düşünüyorum. Bu çocuklara sayısız imkan fırsat verilmeli. Eskişehir'de böyle bir öğrencimizin çıkması da bizim için gurur verici bir şey. Biz sadece ona imkan sağladık" açıklamalarında bulundu.

Engelli Ve Yaşlılar İçin Atık Malzemeden Elektrikli Araç Yaptı

Engelli Ve Yaşlılar İçin Atık Malzemeden Elektrikli Araç Yaptı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.