Erasmus+ Öğrenim Programı 1. Oryantasyon Toplantısı Gerçekleştirildi
Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Birimi tarafından düzenlenen "Erasmus+ Öğrenim Programı 1. Oryantasyon Toplantısı", Anadolu Üniversitesi...
Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Birimi tarafından düzenlenen "Erasmus+ Öğrenim Programı 1. Oryantasyon Toplantısı", Anadolu Üniversitesi Öğrenci Merkezi Salon 2009'da yapıldı.
Toplantıya; Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Birimi Müdürü ve Erasmus+ Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Bilge Kağan Özdemir, Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Birimi Giden Öğrenci Sorumluları Uzman Seçil Aladağ ve Uzman Gamze Alper'in yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Doç. Dr. Bilge Kağan Özdemir, uzun bir sürecin başında olunduğu bilgisini verdi. Doç. Dr. Özdemir, "Hep beraber olacağımız uzun bir sürecin başındayız. Öncelikle hepinizi bu noktaya geldiğiniz için tebrik ediyor, bu süreçte özveriyle çalışan ofis arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Umarım hayatınızda güzel değişimlere yol açacak bir Erasmus süreci geçirirsiniz" diyerek sözü Uzman Seçil Aladağ'a bıraktı.
Seçil Aladağ, "Unutmayın ki Erasmus tek yönlü bir program değil. Erasmus size sunduğu akademik olanaklar kadar farklı kültürleri tanıma, kişisel beceriler kazandırma gibi birçok noktada hayatınızı şekillendiriyor. Siz de lütfen bunun bir parçası olmaktan çekinmeyin ve sürecinizi iyi değerlendirin. Bu süreçte yabancı dilde belge hazırlamak, vize almak gibi sizin için yeni olan birçok şey ile karşılaşabilirsiniz. Unutmayın ki sizden önceki arkadaşlarınız da aynı süreçlerden geçtiler" şeklinde konuştu.
Aladağ ayrıca, oryantasyon programı, Uluslararası İlişkiler Birimi web sayfası ve öğrencilerin süreç içinde aktif olarak kullanacakları Erasmus-Port yazılımından da söz etti. Toplantının ikinci kısmında Uzman Seçil Aladağ ve Uzman Gamze Alper, öğrencilere başvuru süreci ile ilgili bilgiler verdi.
Uzman Gamze Alper, öğrencilerin eşleşilen kurumlara başvuru sürecinde olduğunu belirterek, ilk yapılması gerekenin ilgili kurumun web sayfasının incelenmesi ve son başvuru tarihinin öğrenilmesi olduğunu vurguladı. Bu aşamada gerekli olunması durumunda öğrencilerin kurumlarla iletişime geçmesi gerektiğini belirten Alper, yapılacak yazışmalarda mail içeriği ve yazım dilinde titiz davranılmasının önemli olduğu vurguladı. Ayrıca karşı kurumların isteyebileceği belgelere de değinen Alper, bu belgelerin kurumdan kuruma farklılık gösterebileceğini de belirtti.
Uzman Seçil Aladağ ayrıca, Öğrenim Anlaşması (Learning Agreement) hazırlama süreciyle ilgili bilgiler verirken, karşı kuruma başvuru sürecinde ilk ve en önemli belge olan öğrenim anlaşmasının içeriği ve ders kredilerinin eş değerliliği ile ilgili önemli noktalara da değindi. Seçil Aladağ son olarak, "Buna göre öğrenciler öğrenim anlaşmalarını Uluslararası İlişkiler Biriminin web sayfasında bulunan kılavuza göre ve bölüm koordinatörlerinin rehberliğinde hazırlamalılar. İlk olarak yapılması gereken eşleşilen kurumda ilgili dönem için sunulan derslere bakmak ve gerekirse karşı kurumla iletişime geçmek. Buna ek olarak istisnai durumlar haricinde öğrenciler toplamda en az 28, en fazla 32 kredi ders seçebilirler. Bir diğer önemli nokta ise karşı kurumda alınan toplam kredi miktarı ya Anadolu Üniversitesindeki toplam kredi miktarına eşit olmalı ya da ondan fazla olmalıdır" ifadelerine yer verdi.
Oryantasyon toplantısı soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.