Erdek Ocaklar Köyü

Erdek Ocaklar Köyü

Ocaklar Köyü haberleri, Erdek Ocaklar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Ocaklar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Balıkesir Köyleri Arasında yer alan Ocaklar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Erdek Ocaklar Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ocaklar Köyü son dakika gelişmeleri, Ocaklar Köyü ne özgü yemekler, Erdek Ocaklar Köyü nün tarihi, Ocaklar Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ocaklar Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ocaklar Köyü, Balıkesir ilinin Erdek ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ocaklar Köyü Resimleri ve Ocaklar Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Erdek Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Erdek Balıkesir Arası Kaç Km? Erdek Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Erdek Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Erdek Ocaklar Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Erdek Doğumlu Ünlüler Kimler?

Erdek içesine bağlı bir mahalledir.

Erdek'in kumsalı ve tatil mekânlarıyla ünlü mesire yeri ve beldesidir. Ocaklar Beldesi, bilinenin aksine Bandırma'ya değil, Erdek ilçesine bağlıdır. Erdek'in 5 km kuzeyinde, 2.365 nüfuslu turistik bir mahalledir. Belediye teşkilatı, 24 Nisan 1999'da kurulmuştur. "Ocaklar" adını, beldenin dağlık kısımlarında bulunan granit taş ocaklarından alır.
Belde denizi nedeniyle yaz sezonunda büyük bir hareketlilik kazanır. Sahil şeridinde lüks oteller, eğlence mekânları ve çay bahçeleri bulunur. Ulaşım, yaz sezonunda yarım saatte bir, kışın da saat başı olmak üzere, Erdek minibüsleriyle sağlanır. Ekonomi çoğunlukla; zeytincilik, balıkçılık ve turizme dayanır.
1924 ten önce Rumların yaşadığı köy, Gonia adıyla bilinir.Ocaklar beldesi; Erdek'e 5, Bandırma'ya 27, Gönen'e 60, Susurluk'a 67 km mesafededir.Kapıdağ Yarımadası'nın batı sahilinde yer alan Ocaklar'ın kuzeyinde 774 metre yüksekliğinde Yataktepe, doğusunda KurukayaTepe, Dikilitaş, Dumanlı Tepe, Kaletepe ve Çift çınar, güneyinde Tumba Tepe bulunur. Denize dökülen Turluk ve Kirazlı Derelerinin yaz mevsiminde suları oldukça azalır. Toplam 3 kilometrelik sahili bulunmaktadır.
İklim özeliklerinden dolayı 300 metreye kadar fundalık, ağaçlık göze çarpar. 300 metreden sonra gür ormanlık, bölgenin bir başka özeliğidir. Tatil için gelenlerin ihmalinden, ne yazık ki hemen her sene orman yangınları çıkmaktadır.
Ovada zeytin ağaçları vardır: Yer yer yamaçlarda da zeytin ağacı bulunmaktadır. Diğer ağaç türleri ise; meşe, çınar, karaçam, ıhlamur, kestane, kayın, defne, dişbudak ve kavaktır.
Temizliğinin en önemli nedenleri, denize atıkların bırakılmaması, çevrede sanayi tesislerinin olmaması, belediye temizlik birimi ve kara'dan denize esen poyraz sahili süpürürken, denizde oluşabilecek doğal kirlenmeleri de alıp götürmesindendir. Deniz kirlilik sınırı maksimum MPN (Most probole nunber) :1000 olduğuna göre, Ocaklar da bu sınır 1999 yılında yetkililerce MPN:30 olarak belirlenmiştir.[kaynak belirtilmeli] Tuzluluk oranı iki dere sayesinde max. %20 civarındadır. [kaynak belirtilmeli]Sığlığı sayesinde yüzme bilmeyenlerin bile rahatça denize girebildikleri koyda her türlü su sporlarını yapmakta mümkündür. Rüzgar sörfü ve amatör olta balıkçılığı için de uygun alanlardan birisidir.[kaynak belirtilmeli]
Kapıdağ Yarımadası'nın batısındaki "batı granit masifi", (İhsan ketin1946) "Ocaklar graniti" adı ile anılır. Kuvars diyarit, granodiorit bileşimli orta iri taneli granitte minaral olarak kuvars, plajiyoklas ve mika bulunur. Tumba Tepesi tamamen talkşistlerden oluşmuştur. Ocaklar ovası verimli alüvyonlarla kaplıdır. Mikalı ince taneli kumsal, Ocaklar'ın en belirgin özelliklerindendir.
Ocaklar'da yıllık ortalama sıcaklık 15 derece civarındadır. En sıcak ay Temmuz, 25 derece civarındadır. Gündüz sıcaklık, zaman zaman 30 dereceye çıkar. Aşırı sıcakların fazla olmaması Ocaklar'ı yaşanacak ideal yerler arasına sokar. Hakim rüzgar poyrazdır. Bu yüzden deniz, kıyıda oldukça sakindir. Nem oranı yıllık %50 civarındadır. Yağış en fazla kış mevsiminde yağmur olarak düşer. Yaz mevsimine düşen yağış oranı %8 dir. Kar yağışı oldukça azdır. Sonuç olarak ılık Akdeniz iklimi bölgeye hakimdir.

Erdek Ocaklar Köyü Resimleri

Erdek Ocaklar Köyü Resimleri

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.