Erü’de ‘Muhasebe Mesleğinin Geleceği Ve Kariyer İmkanları’ Konulu Konferans
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) İzzet Bayraktar Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu tarafından "Muhasebe Mesleğinin Geleceği ve Kariyer İmkanları" konulu konferans...
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) İzzet Bayraktar Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu tarafından "Muhasebe Mesleğinin Geleceği ve Kariyer İmkanları" konulu konferans düzenlendi.
Turizm Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe; Kayseri Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM) Odası Yönetim Kurulu Başkanı Anfer Yılmaz, Kayseri SMMM Odası Başkan Yardımcısı Fatih Tanrıöver, Kayseri SMMM Odası Sekreteri Süleyman Şahin, Kayseri SMMMOdası Muhasip Üyesi Selçuk Erdaş ve Kayseri SMMM Odası Disiplin Kurulu Üyesi Mustafa Tutkun konuşmacı olarak katıldı.
Kayseri SMMM Odası yönetimi ile Muhasebe Finans Bölümü öğrencilerinin bir araya geldiği konferansın açılış konuşmasını yapan İzzet Bayraktar Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Derviş Boztosun, "Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu olarak amacımız, öğrencilerimize hem teorik olarak öğrenebilecekleri, hem de pratikte uygulayabilecekleri teknikleri öğretebilmek. Okulumuz 2013 yılında kurulduğu için daha mezun vermedik, fakat mezun olacak öğrencilerimizin çoğu mesleklerini en iyi şekilde yapabilecek başarılı öğrenciler olacaktır." dedi.
Mali müşavirlik mesleğinde insanlarla kurulan iletişimin önemine değinen Kayseri SMMM Odası Disiplin Kurulu Üyesi Mustafa Tutkun, "Mali müşavirlik mesleğinin sermayesi tamamen tecrübeden ve insanlarla kurduğunuz ilişkilerinizden oluşmaktadır. Okul derslerindeki başarınız tabi ki önemli fakat insanlarla olan iletişiminiz mali müşavirlik mesleğinde çok daha fazla önemli. Mali müşavirlik mesleğinde insanlarla ilişkiniz iyi değilse başarılı olamazsınız, çünkü bu meslekte reklam şansı yok tek reklamınız yaptığınız işler olacak." diye konutu.
Muhasebe ve mali müşavirlik mesleğinin profesyonellik gerektirdiğini ifade eden Kayseri (SMMM) Odası Yönetim Kurulu Başkanı Anfer Yılmaz, "Geçmişte mali müşavirlik bir kâğıt, bir kalem ve daktiloyla yapılabilirken, günümüzde ilerleyen teknolojiyle birlikte artık profesyonel bir meslek haline gelmiştir. Mali müşavirlik mesleği hem profesyonel çalışmayı hem de bu mesleği severek yapmayı gerektirmektedir." ifadelerini kullandı.
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.