Fatma Şahin, "Transist 2016 İstanbul Ulaşım Kongresi Ve Fuarı”nda
Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCGL-MEWA) ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İstanbul'da...
Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCGL-MEWA) ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İstanbul'da düzenlenen Transist 2016 İstanbul Ulaşım Kongresi ve Fuarına katıldı.
Fatma Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde İETT tarafından bu yıl 9'uncusu düzenlenen Transist 2016 İstanbul Ulaşım Kongresi ve Fuarının açılış programına katıldı. Şahin, fuarın açılışında yaptığı konuşmada engellerin ulaşabilirliğinin önemli bir sorun olduğunu söyledi. Şahin, "Turkcell ile beraber başlattığımız Hayal Ortağım çalışmasında İstanbul'un yakaladığı vizyonun aynısını bir Anadolu şehrinde yakaladık. Teknolojiyi kullanan görme engelli bir kardeşimizin hiç kimseye ihtiyacı kalmadan bütün şehri gezebileceği bir ulaşım altyapısını oluşturmaya çalışıyoruz" dedi. Şahin, bisiklet yolunu yaşamın parçası haline getirmeye çalıştıklarını anlatarak, zihinsel dönüşümün yol yapmaktan çok daha zor olduğunu kaydetti.
İstanbul Valisi Vasip Şahin de İstanbul'un 15 milyon nüfus ve 30 milyona varan günlük hareketliliğin yaşandığı bir şehir olmasının yanı sıra coğrafi konumu itibarıyla da bir yandan avantaj diğer yandan dezavantaj taşıdığını kaydetti.
"Kazalarının yüzde 90'ı sürücü hatalarından kaynaklanıyor "
Şahin, Türkiye genelinde günde yaklaşık 20 vatandaşın hayatını kaybettiğini belirterek, "Trafik kazalarının yüzde 90'ı sürücü hatalarından kaynaklanıyor. İstanbul'da 3 bini aşkın trafik polisimizle mevcut trafiği yönetmeye, düzenlemeye, denetlemeye çalışıyoruz. Bu sayı çok yeterli değil, biliyoruz. İstanbul'un güvenlik gibi başka öncelikleri de var. Sektörel bazda baktığınızda trafik hizmetlerine ancak bu kadar ayırabiliyoruz. İnşallah yakın gelecekte İstanbul'da personel sayımız daha da artacak ve buradan trafiğe oransal olarak çok daha fazla personel aktarımı yapmaya niyetliyiz. İnşallah denetlemelerimizi daha sağlıklı ve sürekli hale getirirsek bir kısmını da buradan rahatlatmış oluruz. Hepimiz gelişen toplu taşımayı kullanmak zorundayız" şeklinde konuştu.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise şehirlerin doğru kullanımı ve şehir yaşamının kaliteli olması için sistemlerin ve teknolojinin verdiği imkanlar doğrultusunda kurgulanması gerektiğini, buna da ulaşım master planı dediklerini söyledi. Bir şehrin medeniyet ölçüsünün o şehirde yaşayan insanların toplu taşıma araçlarını kullanma oranına bağlı olduğunu anlatan Topbaş, "İstanbul'da bugün 30 milyonluk günlük hareketliliğe rağmen 2004'e göre trafikte kalma süresi 8-9 dakika daha azaldı" diye konuştu.
Bu arada, şehitler, gaziler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Transist 2016 İstanbul Ulaşım Kongresi ve Fuarı açılışında, Anadolu Ajansı'nın (AA) 15 Temmuz'daki Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin görsellerinin yer aldığı video gösterimi yapıldı. Fuarda, İETT'nin nostaljik ve tematik otobüsleri de sergilendi. 1943 yılında Amerika'dan yola çıkıp okyanusu aşarak Türkiye'ye ulaşan parçaları Türk teknisyen ve işçiler tarafından monte edilen Gasoille White isimli otobüsün yenilenmiş hali ilgi çekti.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, otobüsü inceleyerek, şoför koltuğuna oturdu. Büyükşehir Belediye başkanları Topbaş ve Şahin de Bakan Arslan'a eşlik etti.
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.