Fatsa İnönü Köyü

Fatsa İnönü Köyü

İnönü Köyü Haberleri, Fatsa İnönü Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, İnönü Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Ordu Köyleri Arasında Yer Alan İnönü Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Fatsa İnönü köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, İnönü köyü son dakika gelişmeleri, İnönü köyüne özgü yemekler, Fatsa İnönü köyünün tarihi, İnönü köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, İnönü köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

İnönü , Ordu'nun Fatsa ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız İnönü  Köyü Resimleri ve İnönü  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Fatsa Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Fatsa Ordu Arası Kaç Km? Fatsa Hava Durumu? Ordu Köyleri ve Fatsa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ordulu iseniz Ordu Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ordulu Ünlüler arasında Fatsa İnönü Köyünde doğan biri var mı? Fatsa Doğumlu Ünlüler Kimler?

İnönü , Ordu ilinin Fatsa ilçesine bağlı bir köydür.

Mahallenin adının nereden geldiği bilinmemektedir. Fakat 1520 yılı Canik Bölgesi haritasına göre mahallenin eski adı SASU KAYALU olarak geçmektedir. Coğrafi olarak da bu ismin doğruluk payı yüksektir. Mahalledeki şimdi bilinen yerleşim, Cumhuriyet öncesi yıllarda başlamıştır. Mahallenin eski sahipleri BOLAMAN Beyleridir ama o dönemde mahallede yerleşim olup olmadığı bilinmemektedir (takribi 1850-1900 yılları arası). Daha sonra köy, "Ilazlar" da denilen Oflu ağalara parsellenerek satılmıştır. Bu kişiler TAYYAR AĞA (tayyar şenocak 'BURSA'), FAZLI MUSTAFA AĞA, KARA SALİHİN MUSTAFA AĞA ve İBRAHİM AĞA olarak bilinmektedir. Daha sonra mahallede yaşayan insanlar kimi zaman hisselere ortak olarak kimi zaman da yer alarak tapu sahibi olmuşlardır.

Köy Alevi vatandaşlardan oluştuğu için Alevi kültürü hakimdir. Mahallenin cem ibadetlerinde kullanılmak üzere ve köy dayanışmasında kullanabileceği bir cemevi-kültür evi yapımı 2010 yılında tamamlanmıştır. Her yıl belirli tarihlerde pilav günü yapılmaktadır.Yörenin en güzel keşkeğinin bu mahallede yapıldığı söylenir. Özellikle "çobanoğlukızı" bu alanda çok ünlüdür.

Ordu iline 62, Fatsa ilçesine 10 km. uzaklıktadır. Yeni yapılan Ilıca yolu bağlantısı ile birlikte köy 2 adet yol imkanına kavuşmuştur. Yeni yapılan yol ile birlikte mesafe 7 km'ye düşmüştür.

Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Beşik imalatcılığıda ayrı bir geçim kaynağıdır.

Mahallede, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

Fatsa İnönü Köyü Resimleri

Fatsa İnönü Köyü Resimleri

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.