Fatsa Taşlıca Köyü
Taşlıca Köyü Haberleri, Fatsa Taşlıca Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Taşlıca Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Ordu Köyleri Arasında Yer Alan Taşlıca Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.
Fatsa Taşlıca köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Taşlıca köyü son dakika gelişmeleri, Taşlıca köyüne özgü yemekler, Fatsa Taşlıca köyünün tarihi, Taşlıca köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Taşlıca köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Taşlıca , Ordu'nun Fatsa ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Taşlıca Köyü Resimleri ve Taşlıca köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Fatsa Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Fatsa Ordu Arası Kaç Km? Fatsa Hava Durumu? Ordu Köyleri ve Fatsa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ordulu iseniz Ordu Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ordulu Ünlüler arasında Fatsa Taşlıca Köyünde doğan biri var mı? Fatsa Doğumlu Ünlüler Kimler?
Taşlıca , Ordu ilinin Fatsa ilçesine bağlı bir köydür.
Mahallenin adının nereden geldiği tam olarak bilinmemekle beraber arazi yapısının taşlık olması ve köy sınırları içinden geçen Bolaman Çayı'nın, mahallenin adında etkili olduğu söylenebilir.
Mahallenin başlıca yemekleri; keşkek, kirmit (mantar) kavurma, katmer, muhlama, karalahana sarması, beyazlahana (kelem) sarması, tevek sarması, karalahana çorbası, karalahana turşu kavurması, karalahana turşu kızartma, kostil yahnisi (patates), çöklicen, sakarca, melovcon, fasulye, karışık, galdirik, pırasa, tahnal, karayemiş, kiraz turşuları, mısır çorbası, ayranlı mısır ekmeği, ayranlı kıvırcık, ayran salatası, yoka böreği, otlu börek, nivik, fırın fasulyesi, mısır unlu fasulye, turşu çorbası'dır.Bu yemekler düğünlerde yapıldığı gibi günlük hayatta da tüketilir.
Ordu iline 54 km, Fatsa ilçesine 6 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır ve fındık üretimi yoğun olarak yapılır. Ayrıca mahallede yaşayan ailelerden hemen hemen hepsinde inşaatçılıkla uğraşanlar vardır.Mahallede, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.