Fatsa’da Kırsal Kalkınma Yatırımları

Fatsa’da Kırsal Kalkınma Yatırımları

Fatsa İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Ayaz, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çalışmalarının geniş kapsamlı...

Fatsa İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Ayaz, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çalışmalarının geniş kapsamlı olarak ilçe genelinde sürdüğünü belirtti.

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çalışmaları hakkında bilgi veren Müdür Erkan Ayaz, "Kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi kapsamında desteklenen "Genç Çiftçi Projesi" için ilçede 214 çiftçinin müracaatı olmuş, bu projelerden 8 adet büyükbaş hayvancılık projesi, 2 adet koyunculuk projesi, 2 Adet arıcılık projesi ve 1 adet üzümsü meyveler projesi olmak üzere toplam 13 adet proje kabul edilmiş, işletmelere 30 bin TL, hibe desteği verilmiştir" dedi.

Çiftçi eğitim faaliyetleri ile ilgili de bilgiler veren Ayaz, "2016 yılı içerisinde ilçemizde görev yapan teknik elemanlar tarafından düzenlenen eğitim ve yayım faaliyetleri kapsamında 122 çiftçi toplantısına bin 845 çiftçimiz, 23 adet demonstrasyon çalışmasına 76 çiftçi katılmıştır. Okullarda gıda güvenliği, ekmek israfının önlenmesi ve okul sütü konularında eğitimler düzenlemiş ve 994 öğrenciye eğitim verilmiştir" diye konuştu.

Tarımsal faaliyetler ile ilgili de bilgiler veren Ayaz, "Organik fındık üretimi kapsamında Fatsa'da Kabakdağı Mahallesi'nde 46 üretici ile başlamış olup, 3 yıllık geçiş sürecini tamamlamıştır. 2016 yılı itibariyle 29 üreticimiz organik fındık tarımı faaliyetlerini sürdürmektedir. Fatsa Organik Fındık Üreticileri Birliği, bölgemizde eko turizm alt yapısını oluşturmayı hedeflemiş, organik tarımı geliştirmek amacı ile fındığın yanında siyah kokulu üzüm, Trabzon hurması, elma, armut, ıhlamur gibi organik olarak yetiştirilmesi için çalışmalarını sürdürmektedir" şeklinde konuştu.

Fındıkta iyi tarım ile ilgili de çalışmaların sürdüğünü belirten Ayaz, açıklamasını şöyle tamamladı: "İlimizde 2012 yılında uygulanmaya başlanan fındıkta iyi tarım uygulaması projesi kapsamında İl Müdürlüğümüz projesi kapsamında Kösebucağı ve Yukarıtepe Mahallelerinde 20 üreticimiz ile 2016 yılında Fiskobirlik ve Ziraat Odası bünyesinde Ilıca Mahallesi başta olmak üzere 212 üreticimiz daha iyi tarım uygulaması kapsamına alınmış, toplam 232 üreticimiz iyi tarım uygulaması yapmaktadır. Arıcılık, ilçemizde son verilere göre 135 arı işletmesinde 24 bin 792 aktif koloni mevcut olup bal üretimi yıllık 850 ton civarındadır."

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.