Fenerbahçelilerden Anlamlı Otizm Etkinliği

Fenerbahçelilerden Anlamlı Otizm Etkinliği

Üniversite öğrencileri, Otizm Farkındalık Günü'nde anlamlı bir etkinliğe imza attı.

Üniversite öğrencileri, Otizm Farkındalık Günü'nde anlamlı bir etkinliğe imza attı. Öğrenciler, Seğmenler Parkı'nda otizmli dostlarıyla pankart boyayarak otizme farkındalık oluşturdu.

Yaşadıkları çevreye ve topluma artı değer sağlama amacıyla Türkiye'nin birçok ilinde üniversitelerde örgütlenen öğrenciler, tribün faaliyetleri dışında sosyal sorumluluk projeleriyle de gündeme geliyor. Bu kapsamda, 1907 Üniversiteli Fenerbahçeliler Birliği (ÜNİFEB) üyesi bir grup öğrenci, 2 Nisan Otizm Farkındalık Günün'de otizm hastalığına dikkat çekmek için Seğmenler Parkı'nda Otizm Derneği üyeleri ve otizmli çocuklar birlikte pankart boyadılar ve insanlara otizmin eksiklik değil farklılık olduğu mesajını verdiler.

"Hayat fark edince güzel"

ÜNİFEB olarak en büyük amaçlarının çevreye ve topluma artı değerler sağlayarak toplumda farkındalık sağlayabilmek olduğunu ifade eden 1907 ÜNİFEB üyesi Gökay Tuğrul, yalnızca bir gün değil, her zaman kendilerini otizmli kardeşleri için adadıklarını söyledi. Tuğrul, "Hayat fark edince güzel. Bu hedef doğrultusunda bugüne kadar birçok sosyal sorumluluk projesi başlattık ve birçok sosyal sorumluluk projesinin içinde yer aldık. Toplumda farkındalık oluşturulması gereken en önemli konulardan birisinin otizmli kardeşlerimiz olduğunu fark ettik. 2014 senesinden bugüne kadar her Otizm Farkındalık Gününde, İlgi Otizm Derneğiyle iş birliği halinde çeşitli etkinliklerde yer aldık" diye konuştu.

Fenerbahçelilerden Anlamlı Otizm Etkinliği

Fenerbahçelilerden Anlamlı Otizm Etkinliği

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.