Feyzioğlu’ndan Cemaate Veto
Balıkesir Baro binası açılış töreninde konuşan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, yargıda cemaatçi bir yapılanma istemediklerini ve...
Balıkesir Baro binası açılış töreninde konuşan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, yargıda cemaatçi bir yapılanma istemediklerini ve bunun için işbirliğine hazır olduklarını açıkladı.
Balıkesir Barosu'nun yeni hizmet binasının açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur ile 40 ilin baro başkanı katıldı. Açılış konuşmasını yapan Balıkesir Baro Başkanı Yaşar Meyvacı, görevinin son döneminde hizmet binasını açmaktan büyük onur duyduğunu söyleyerek, yeni binayı hizmet döneminin süsü olarak nitelendirdi.
Açılışta konuşan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Kuvayi Milliye ateşinin yakıldığı Balıkesir'de bulunmaktan büyük onur duyduğunu söyledi. Feyzioğlu, "Hepimiz aynı gemideyiz. Bu ülke başarırsa, birlikte başaracağız. Başaramazsa, birlikte sonuçlarına katlanacağız. 78 milyon aynı gemideyiz. 100 bin avukat, 15 bin hakim ve savcı aynı gemideyiz. Tamamımız, Türkiye için en güzelini ve doğrusunu istiyor. Doğru nedir konusunda farklı düşünceler olabilir ve olmalıdır. Çoğulcu demokrasinin bir şartında bu farklı düşüncelerin tartışılması gerekir. Bunları tartışmaz, düşüncelerimiz çarpıştırmazsak daha sonra çarpışan başka şeyler olur" dedi.
Feyzioğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
"Biz avukatların bir numaraları sorunu hukukun üstünlüğünün sağlanmasıdır. Yargının tarafsızlığının sağlanması bizim en önemli sorunudur. Savcı gibi savcı, avukat gibi avukat istiyoruz. Derdimiz budur. Yargıda cemaatçi bir yapılanmayı da istemiyoruz, şucu bucu bir yapılanmayı da istemiyoruz. Her türlü işbirliğine ülkemiz için hazırız."
Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Balıkesir'de yapılan baro binasını çok beğendiğini ifade ederek, Yargıtay olarak kendilerinin de bir proje hazırlığında olduğunu söyledi. Dava sayılarına değinen Cirit, "1 milyon 100 bin dava ile ilgileniliyor. Dünyada örneği yok. En fazla Fransa'da var 21 bin civarında. Orada 6 tane hukuk dairesi var, 7-8 bin civarında da cezalarda var toplamda 30 bin oluyor. Bizde ise 1 milyon 100 bin. Geçtiğimiz yıl 450 bin cezaya, 650 bin de hukuklara dava geldi. Tabi böyle bir Yargıtay olabilir mi? Hukuk denetimi, esas denetimi yapıyoruz" dedi.
Konuşmaların ardından törene katılanlar hep beraber açılış kurdelesini kesti.
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.