Gaün’de “Teknikerler Ve Teknikerlerin İstihdamı” Paneli

Gaün’de “Teknikerler Ve Teknikerlerin İstihdamı” Paneli

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Teknikerler Topluluğu tarafından düzenlenen "Teknikerler ve Teknikerlerin İstihdamı" paneli GAÜN Atatürk Kültür Salonunda...

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Teknikerler Topluluğu tarafından düzenlenen "Teknikerler ve Teknikerlerin İstihdamı" paneli GAÜN Atatürk Kültür Salonunda gerçekleştirildi.

Panelin açılışında konuşan GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bedir, ülkede orta ölçekli sanayiden tutun büyük ölçekli sanayilere kadar bilginin teknolojik ürünün içerisine gömülmediği müddetçe teknolojik olarak belli aşamaların geçilemeyeceğinin net anlaşıldığını belirtti. Prof. Dr. Bedir, "Ülkemizde bu olgu o kadar yüksek bir düzeye ulaştı ki, tekniker yetiştiren meslek yüksekokullarının da daha kapsamlı programlarla, daha kapsamlı teknolojik alt yapılarla donatılması gerektiği sonucunu ön plana çıktı. Ülkemizde mühendislik uygulama alanlarının alt yapılarını oluşturan siz teknik elemanlara da çok büyük ihtiyaç var" şeklinde konuştu.

'Teknik elemanlara çok büyük ihtiyaç var'

Gaziantep sanayisinin on binlerle ölçülebilecek derecede teknik eleman ihtiyacı olduğunu aktaran Prof. Dr. Bedir, "Sanayicilerimiz bu ihtiyacı donanımlı teknik elemanlarla doldurmak istiyor. Okuduğunuz okulun alt yapısı neyi gerektiriyorsa bunlarla donanmak zorundasınız. Biz bu alt yapılarla sizi donatmak istiyoruz. Gaziantep Üniversitesi olarak bunun büyük gayreti içerisindeyiz. Sizlerden de bu konuda dönütler almak istiyoruz. Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr.Ali Gür hocamız şehirdeki bir toplantısından dolayı etkinliğinize katılamadı, ama tüm öğrencilerimize ve katılımcılara selam söyleyerek, MYO öğrencilerimizin ara eleman değil, aranan eleman olmaları konusunda üniversite olarak tüm imkanlarımızla arkalarındayız dediğini beyan etti" dedi.

Meslek yüksekokulu ve tekniker adayı öğrencilerine ilk derslerde genellikle üniversite, sanayi ve hayatın her alanı için ne kadar değerli, önemli olduklarını anlatmaya çalıştıklarını söyleyen Teknikerler Topluluğu Akademik Danışmanı Öğr.Gör. Özge Düren, bir farkındalık oluşturmaya, kendilerinin ara eleman değil aslında aranan eleman olduklarının bilincini aşılamaya çalıştıklarını, bu amaçla Şubat 2016'da Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğü ve Kültür Müdürlüğünün yoğun desteğiyle Teknikerler Topluluğunu kurduklarını ifade etti.

'İki yılınızı dolu dolu geçirin'

Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi ise, Gaziantep Sanayi Odası hakkında bilgi vererek, Gaziantep'in sanayisinin hedeflerini açıkladı. Ünverdi öğrencilere seslenerek, "Siz gençler bizim için çok önemlisiniz, geleceğimiz sizlersiniz. Geleceğin, bu ülkenin yöneticileri sizler olacaksınız. İki yıl göz açıp kapanıncaya kadar geçen bir süre ama bu sürenin sonunda boş kalmamak anlamında bu süreyi dolu dolu geçirmek durumundasınız. Sanayi Odası olarak üniversitemizin intörn öğrenci uygulamasını bu anlamda çok destekliyoruz ve onlarla hep işbirliği içerisinde oluyoruz" diye konuştu.

Açılış konuşmaları sonrası başlayan panelde Teknikerler Birliği Başkanı Ertan Kılıç konuşmasında mesleki aidiyet kültürü, mesleki alandaki paydaşlar, Tekniker Odaları Birliğinin kurulması konularında öğrencilere bilgi verdi. Kılıç, "Gelecekte Türkiye'nin en önemli stratejik iş gücü olarak iş yapacaksınız. Cebinize beklentilerinizin üzerinden çok ekonomik kaynak girecek ve bu kaynaklarla yine Türkiye'ye, dünyaya ve insanlığa hizmet üreteceksiniz. Sanayi odaları, meslek yüksekokulları ve Teknikerler Birliğinin iş birliği yapmasıyla ülkemiz ekonomide, teknolojide adeta bir sıçrama tahtasına dönüşecektir ve geri dönüşüm katma değer olarak ülkeye daha büyük faydalar sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

'İşinizi sevmeniz çok önemli'

Teknikerler Birliği İstanbul İl Temsilcisi Cemal Güney, tekniker unvanıyla mezun olduktan sonra iş hayatına atılacak kişilerin işini sevmesinin çok önemli olduğunu belirterek, "Severek bir işi yapıyorsanız başarılı olmama şansınız yok. Mesleği ne olursa olsun bir hedef olduktan ve o hedefe doğru gidildikten sonra başarılı olmama şansı yok. Tesadüfen olmayacağını da bilmeniz lazım. Çalışarak çok çalışarak başarılı olunacağını bilmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

Panelde üniversite-sanayi işbirliği konulu sunumunda Teknikerler Birliği Trabzon Şube Başkanı Orhan Baki, "Devletlerin ekonomik hedefi yurttaşlarına her zaman daha refah bir hayat sağlamak ve bunu yükseltmektir. Bu hedefin gerçekleşmesi için ulusal kaynakların verimli kullanılması esastır. Ulusal kaynağınızı verimli kullanamazsanız asla böyle bir hedefe ulaşamazsınız. Verimliliğin artırılması, kalitenin yükseltilmesi ise yetişmiş insan gücü sayesinde olur. İnsan gücünüz, toplumunuzun geneli eğitilmiş değilse bu sizin için bir hayaldir mümkün değildir" diye konuştu.

Gaün’de “Teknikerler Ve Teknikerlerin İstihdamı” Paneli

Gaün’de “Teknikerler Ve Teknikerlerin İstihdamı” Paneli

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.