Gaziantep Üniversitesinde İntörnlük Zirvesi
Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İntörn Mühendislik Eğitimi zirvesi başladı.
Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İntörn Mühendislik Eğitimi zirvesi başladı.
Açılış konuşmasını gerçekleştiren Gaziantep Üniversitesi Rektörü Ali Gür, firmaların İntörnlük programına katılan öğrencilerin yüzde 87'sini işe başlamak üzere kabul ettiğini vurguladı.
Gaziantep Üniversitesi Rektörü Ali Gür, firmaların En popüler tercih ettiği mühendislik ana dallarından birisinin Gaziantep olduğunu söyledi.
Gaziantep Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi Konferans salonunda başlayan İntörnlük eğitim zirvesine, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Ali Gür, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Günal, Endüstri Mühendisliği Arş. Gör. Selen Yücesoy, Girişim Savaşçıları Kurucusu Berke Sarpaş konuşmacı olarak katıldı.
İntörnlüğü en iyi tanımlayabilen kişinin kendisi olduğunu belirten Rektör Gür, "Yeni eğitim döneminde yeni bir ufka yelken açacaksınız. İntörn olacaksınız, bu intörnlüğü en iyi ben size tanımlayabilirim. Çünkü ilk çıkışı zaten tıpçılardan kaynaklanıyordu. Ben bir tıpçı olarak, öğrencilikten sonra her şeyi sorabiliyordum. Ama bir gün geldi bize dediler ki akşam nöbetçi sensin, 24 saat nöbet usulüyle çalışacaksın ve nöbet sırası sende, hastaya bakacaksın, hastanın hikayesini alacaksın tetkiklerini yapacaksın, kanını aldıktan sonra bir de idrarını laboratuvara götüreceksin. Biz bu iş için mi vardık diye düşünüyorduk. Ama sonra anladık ki, gecesiyle gündüzüyle eğitim bir bütünmüş. O saha içerisinde pratik bir alanda neler yapabileceğimizi e mezun olduktan sonra nelerle karşılaşabileceğimizi orada gördük" dedi.
"İntörnlüğün çıkış kaynağı Gaziantep Üniversitesidir"
İntörnlük programının tescilli bir markamız olduğunu ifade eden Rektör Gür, "İntörnlük programının çıkış kaynağı Gaziantep Üniversitesidir. Bu program tescilli bir markamızdır. Mühendislik eğitiminde intörnlük programı tescillenmiş bir marka olarak Gaziantep Üniversitesine aittir. Ve şuanda patent hakkı olarak bir çok üniversite uygulanmak üzere bizden görüş ve öneriler almakta ve kullanım hakkı istemektedir" şeklinde konuştu.
"2 bin 400 öğrenci İntörn olarak bu üniversiteden mezun oldu"
İntörn yapanların programdan memnun kaldığını söyleyen Rektör Gür, " 2 bin 400 öğrenci intörn olarak bu üniversiteden mezun oldu ve bunlarla yapılan anketlerde yüzde 97'sinin bu programın mühendisliğin vazgeçilmez olduğu kanısındalar. Yüzde 90'ın üzerinde bu programın sanayi ile iş birliğinde önemli bir argüman olduğu ortaya çıktı. Amacımız pratikle teoriyi birleştirmektir. İntörlük programı ile öğrenciler 4 ay bir iş yerinde çalışıyor ve mesai kavramı üzerinden bu iş gerçekleşiyor. Bununla öğrenciler hayata adapte oluyor. İntörlüğün sonunda genelde öğrenciler işe yerleşiyor. Bu nadir olan bir şey değil, yüzde 87 oranında büyük bir kabul var" ifadelerini kullandı.
"En popüler tercih edilen mühendislik ana dallarından birisi Gaziantep'tir"
Havuzumuzda bin 300 firmanın olduğunu belirten Rektör Gür, "Gaziantep bir sanayi şehridir. Türkiye'nin 6. büyük şehridir. Sanayici bizden ara eleman yetişmiş eleman istiyor. Bunları karşılamak durumundayız. Mühendislerimiz yetiştikten sonra batıya mı gidecek buranın daha çok ihtiyacı var. Öğrencilerin intörn yapacakları firmalar konusunda merak etmesinler. 2 yüz firmayla başladık, şuanda bin 300 firmaya ulaştık. En popüler tercih edilen mühendislik ana dallarından birisi Gaziantep'tir. Gaziantep'in yetiştirdiği büyük sanayi kuruluşları SANKO başta olmak üzere çok büyük kuruluşlar Türkiye çapında bizden eleman istiyorlar. 200 firmayla başladık şuanda bin 300 firma bizim havuzumuzda duruyor" diye konuştu.
Rektör Gür, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Günal hediye ettiği mühendislik malzemesi olan baret ve atkıyı takarak öğrencileri selamladı.
Zirve saat 16:30 da kadar devam edecek.
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.