Gaziantep’te “Özel Eğitim Uygulama Ve Araştırma” Merkezi Kuruluyor
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Gaziantep Otizm Vakfı işbirliğiyle Gaziantep Özel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi...
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Gaziantep Otizm Vakfı işbirliğiyle Gaziantep Özel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi kurulması için işbirliği protokolü imzalandı.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, makamındaki protokol imza töreninde, projenin çok önemli olduğunu belirterek, kurucusu olduğu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı döneminde engellilerle ilgili çok yol katettiklerini söyledi.
Engelli gruplarına farklı çözümlemelerin yapıldığı bir noktaya geldiklerini anlatan Şahin, "Burada en önemli grubumuz otistik çocuklar. Otistik çocuklar çok özel bir grup. Bu özel grupla özel olarak ilgilenmek gerekiyor. Özellikle ailelerinin bu konuda toplumsal bilincini yükseltmek ve bu otistik çocuklarımızla ilgili üniversitemizde yetişmiş akademisyenlerin bize vereceği yol haritasıyla yerel yönetim uygulama gücüyle, oluşan vakfın işbirliğiyle şu an Türkiye'de örnek bir projeyi hayata geçirmek için bir aradayız. Özellikle bizim açacağımız merkezdeotizmle ilgili hem yapılması gerekenler hem otizm eylem planı bakanlımığımız tarafından hazırlanmış olan ve birçok bakanlığıilgilendiren konularda yerelde onların buradaki muhattaplarıyla güzel bir pilot uygulamayı hayata geçiriyoruz" dedi.
Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nin İstanbul'da lansmanını yaptığı, "Sekizinci Renk Otizm Farkındalık Projesi"ni devam ettirmek ve sürdürülebilirliliği için söz konusu projenin önemli olduğunu ifade eden Şahin, projenin Türkiye'ye örnek olacağını vurgulayarak, otistik çocukların yalnızca aileleri ilgilendirmediğini, bütün toplumun bu konuda bilincinin artırılması gerektiğine dikkati çekti.
Otizimli çocuklar tıbbi tedaviden çok eğitime yönlendirilmeli
Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz da Gaziantep'in otizm dostu kent olduğunu hatırlatarak, okul bünyesinde özel eğitim alanını özellikle açtıklarını aktardı.
Gaziantep Otizm Vakfı Başkanı Gülçin İkizceli ise iki otistik çocuğun tedavisi için yolan çıktıklarını, ancak bu sorunun bireysel bir çabayla halledilemeyeceği kaanatine varınca işi genişletme kararı aldıklarını, bu noktada vakfı kurduklarını dile getirdi.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi de otizm noktasında eğitim alanına daha fazla önem vererek, ailelerin bu konada bilinçlenmesini sağlayacaklarını kaydetti.
Eğitimle ailelere çocuklarını tıbbi tedaviden çok eğitime yönlendirmeleri konusunda bilinç oluşturacaklarını ifade eden Çelebi, "Otizimde eğitim çok önemlidir. Çünkü bu çocuklara küçükken eğitim verirseniz alır. 3 yaşından itibaren bu eğitimi vermek gerekir. Zaten tıbbi anlamda da az sayıda çocuk 2 yaşına kadar tespit ediliyor. Bu vesileyle bu projenin ilimize hayırlı ve Türkiye'ye de örnek olmasını diliyorum" dedi.
Konuşmaların ardından Şahin ve Yılmaz protokolü imzaladı.
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.