Gecesi Gündüzü Olmayan Kütüphane
Trakya Üniversitesi Merkez Kütüphanesi, 7 gün 24 saat üniversite öğrencilerinin dışında da herkese hizmet veriyor.
Trakya Üniversitesi Merkez Kütüphanesi, 7 gün 24 saat üniversite öğrencilerinin dışında da herkese hizmet veriyor. Gece ışıkların sabaha kadar sönmediği kütüphanede gençler kitap okuyor.
123 bin 790 adet kitap, 294 bin 357 adet elektronik kitap, 25 bin 448 adet elektronik dergi, 7 bin 738 adet kitap dışı materyal cd, dvd, 5 bin 969 basılı tezin yanı sıra yaklaşık 33 veri tabanı aboneliği bulunan kütüphaneye gelenler, istediği dokümana kısa sürede ulaşabiliyor. Gençler, kütüphanenin zengin içeriğinden yararlanarak sınav dönemleri sabaha kadar çalışıp derslerinde başarılı oluyor. 47 bin öğrencinin bulunduğu Trakya Üniversitesi öğrencilerinin dışında lise öğrencilerinin de faydalandığı kütüphanede kapılar hiçbir zaman kapanmıyor. Aynı anda 508 kişinin yararlanabildiği kütüphanede, ücretsiz internette bulunurken gençler ödevlerini kolaylıkla yapabiliyor.
Trakya Üniversitesi Merkez Kütüphanesinden yapılan açıklamada, "Trakya Üniversitesi Merkez Kütüphanesinde, 123 bin 790 adet kitap, 294 bin 357 adet elektronik kitap, 25 bin 448 adet elektronik dergi, 7 bin 738 adet kitap dışı materyal cd, dvd, 5 bin 969 basılı tezin yanı sıra yaklaşık 33 veri tabanı aboneliği bulunuyor" denildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Trakya Üniversitesi Merkez Kütüphanede kayıt, ödünç verme ve kataloglama işlemleri Yordam kütüphane otomasyon yazılımı kullanılarak elektronik ortamda yapılmaktadır. Üye kayıtları da aynı server üzerindedir. Üyelerimiz kendi üyelik kayıtlarına web üzerinden erişebilmekte, yayın ayırtma ve süre uzatma işlemlerini yapabilmektedirler. Katalog tarama işlemleri için katalog tarama bilgisayarları, kullanıcıların ödünç, iade işlemlerini kendilerinin yapabildikleri self-check cihazı, okuyucuların ödünç alarak kullandıkları kitapların dezenfekte edilmesi amacıyla kullanılan kitap temizleme cihazı, Android ve IOS işletim sistemlerinde kullanılan Cep Kütüphanem uygulaması mevcut olup, kullanıcılar kütüphaneye gelerek yaptığı işlemleri cep telefonu ya da tablet üzerinden gerçekleştirebilmektedir. 850 tam metin belge, 180 fotoğraf ve 6 video içeriği ile Edirne Kent Varlığı Veritabanı, Edirne'nin kültürel, sosyal ve ekonomik özelliklerine dair günümüze kadar ulaşan bilgi-belge birikiminin ve kentin sosyo-kültürel dokusunda gözlemlenecek bundan sonraki değişimlerin takip edilmesine olanak sağlayarak sürekli güncellenmektedir. Hızlı tarama imkanı sağlayan, V-beşikli kitap tarayıcısı akademisyen ve öğrencilerimize self-servis olarak hizmet vermektedir. Merkez Kütüphane güvenliği ve koleksiyon yönetimini RFID (radyo frekanslı tanımlama sistemi) sistemi ile sağlamaktadır."
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.