Genç Mühendisin İlk Kitabı Raflarda

Genç Mühendisin İlk Kitabı Raflarda

Genç Mühendis Onur Çimen'in gezi, gözlem ve inceleme yazısı olan "Doğu Ekspresinde bir kedi" raflardaki yerini aldı.

Genç Mühendis Onur Çimen'in gezi, gözlem ve inceleme yazısı olan "Doğu Ekspresinde bir kedi" raflardaki yerini aldı. Tarzıyla okurları kitabın içine çeken Çimen'e en büyük destek ise ünlü yazar Sunay Akın'dan geldi.

Ege Üniversitesi Kimya Mühendisliği mezunu 29 yaşındaki Onur Çimen, Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki tren hattı boyunca olan şehirlerin tarihini, insan yapısını etkileyici betimlemelerle anlattığı gezi, gözlem ve inceleme yazısı olan "Doğu Ekspresinde bir kedi" piyasaya çıktı.

Kitabı yazma fikrinin gezgin bir ruha sahip olmasından kaynakladığını belirten Çimen, "Geçmişi keşfetmeyi çok severim. Özellikle okuduğum yerleri yerinde görmek gibi bir hevesim vardır. Üniversite boyunca da her merak ettiğimi yerinde görmek konusunda zaman ve bütçe ayarlamaya çalışmışımdır. Özellikle çeşitli açılardan da sosyal anlamda gözlemlerimi mesleğimle ilişkilendirme konusunda da yoğun çabam vardır. Sadece gezmek görmek değil sosyal, kültürel, politik yapıları da tanımak önemli gayretlerimdendir" dedi.

Yazar Sunay Akın'ın yorumu

Genç yazara destek veren ünlü Yazar Sunay Akın, kitapla ilgili düşünceleri arka kapakta paylaştı. İşte Sunay Akın'ın kitap hakkındaki düşünceleri:

"Yüz yıllar önce haritalar ressamlar tarafından yapılırdı ve bir haritayı boyayacak olan ressam, eline paleti ve de fırçasını almadan önce gezginlerin kitaplarını okurdu. Ressam, haritayı önce bilgiyle beynine resmederdi. Onur Çimen'in gezi kitabını okurken, boş bir tuval karşısında harita çizecek bir eski çağ ressamı olarak hissettim kendimi. Bir gezgin olarak Onur Çimen, her dakikası dolu dolu geçen bir yolculuğa çıkarıyor bizleri. Çimen'in yolculuğu televizyon kanallarında çokça rastladığımız yüzeysel gezi programlarının çok uzağında. Her şeyden önce müze gezen bir yazar var karşımızda. Bir kentin müzelerini ziyaret etmek, o kentin tarihine, hafızasına, kültürüne saygı duymak demektir. Yabancısı olduğunuz bir kentte müzeleri gezdikten sonra adım attığınız sokaklar, bir kitabın sayfalarıdır artık. Onur Çimen yolculuğunu müze ziyaret ederek koca bir kütüphaneye dönüştürmüş. Bir kitapçının "gezi" raflarına bakınca, içlerinde oteller, lokantalar ve alışveriş yerlerinin anlatıldığı kitaplar görürüz.. Çimen'in kitabı çarşaf ve tabak kültürünün çok ötesinde gezdiği kentlerin öyküleriyle buluşturuyor okuru. Onur Çimen'i okuduktan sonra, anlattığı kentleri yeniden görmek isteğine kapıldım. Yeniden görmek isteği... Evet, sanırım gezginin hedefine ulaştığını gösteriyor bu yazdığım!"

Genç Mühendisin İlk Kitabı Raflarda

Genç Mühendisin İlk Kitabı Raflarda

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.