Gençlik Haftasında Öğrenciler Satranç Turnuvasında Buluştu

Gençlik Haftasında Öğrenciler Satranç Turnuvasında Buluştu

Keçiören Belediyesi Gençlik Haftası dolayısıyla gençleri satranç turnuvasında bir araya getirdi.

Keçiören Belediyesi Gençlik Haftası dolayısıyla gençleri satranç turnuvasında bir araya getirdi. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Satrancın yaygınlaşması ve öğrenciler arasında yapılan bir zihin sporu haline gelmesi için bu tür çalışmalar yapıyoruz" dedi.

Keçiören Belediyesi gençlerin zihin becerilerini arttırarak nitelikli zaman geçirmelerini amaçlayan ilk liseler arası satranç turnuvasını gerçekleştirdi. 100 öğrencinin katıldığı ve kazananın puan usulü belirlendiği turnuvada ilk 3'e girenlere kupa verildi. Gençlik Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte kız ve erkek öğrenciler gruplar haline rakip okullarla yarıştı. Satranç oynamayı çok sevdiklerini dile getiren liseli öğrenciler, sürekli satranç oynadıklarını dile getirdiler ve rakiplerini yeneceklerini iddia eden gençlerden bazıları bu etkinliği çok beğendiklerini ifade etti.

Öğrencilere seslenerek, "gözlerinizden çok iddialı olduğunuzu görüyorum" diyen Keçiören Belediye Başkanı Ak, turnuva kapsamında bir konuşma gerçekleştirdi. Satrancın zekayı geliştiren, insanı geliştiren, hamle yapma yeteneğini geliştiren ve insanın farklı düşünebilme yeteneğini geliştiren önemli bir oyun olduğunu dile getiren Başkan Ak, bu oyunun yaygınlaşması ve öğrenciler arasında yapılan bir zihin sporu haline gelmesi için bu tür çalışmalar yaptıklarını aktardı. Bunun Gençlik Hafta'sında yapılmasından dolayı anlamlı olduğunun da altını çizerek, "Önümüzde 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı var, bu tür çalışmalar kapsamında aynı zamanda bir "Gençlik Yürüyüşü" de gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu. Tüm öğrencilere başarılar dileyen Ak, yarışmayı başlatmak adına ilk hamleyi kendisi yaptı.

Gençlik Haftasında Öğrenciler Satranç Turnuvasında Buluştu

Gençlik Haftasında Öğrenciler Satranç Turnuvasında Buluştu

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.