Gençlik Merkezlerinden Gençlere Destek
Tepebaşı Belediyesi 19 Mayıs ve 29 Ekim Gençlik Merkezleri tarafından "Gençlik Çalışanı Yol Haritası Eğitim Kampı" Yeditepe Üniversitesi ve Bilgi Üniversitesi'nin...
Tepebaşı Belediyesi 19 Mayıs ve 29 Ekim Gençlik Merkezleri tarafından "Gençlik Çalışanı Yol Haritası Eğitim Kampı" Yeditepe Üniversitesi ve Bilgi Üniversitesi'nin dahil olduğu Partispace Projesi'nin (Katılımın Alanları Ve Biçimleri Projesi) hibe desteği ile Marmaris'te gerçekleştirildi.
Partispace Projesi kapsamında iki üniversitenin desteği ile düzenlenen Gençlik Çalışanı Yol Haritası Eğitim Kampı'na 23 genç katıldı. Kampta, Partispace Projesi'nden sorumlu Öğretim Üyesi Demet Lüküslü ve Berrin Osmanoğlu da gözlemci olarak yer aldı.
Tepebaşı Belediyesi Gençlik Merkezi ekipleri ise projede kolaylaştırıcı olarak yer alırken, Türkiye'de gençlik çalışmalarına yeni başlayanlara yol gösterecek katkılar sundu. Türkiye'nin farklı illerinden gelen 23 kişi ile gerçekleştirilen eğitim kampında, "Genç Kimdir, Türkiye'de Gençlik Algısı, Gençlik Çalışması Tanımı ve Türkiye'deki Mevcut Durum, Gençlik Çalışanı Kimdir, Gençlik Çalışmalarında İletişim, Yaygın Eğitim Metotları ve Yeni Nesil Teknoloji Araçları, Gönüllülük Nedir ve Benim Gönüllü Hikayem, Neden Gönüllü Olunmaz, Gençlik Çalışmalarında İşbirlikleri ile Fon & Kaynaklar, Proje Döngüsü Yönetimi ve Sürdürülebilir Gençlik Çalışması, Gençlik Çalışmalarında Fiziki Şartlar" konularında oturumlar gerçekleştirildi.
Eğitim sonunda alınan değerlendirmede ise katılımcılar, kamp sayesinde birçok arkadaş, proje ortağı, fikir, ve bilgi edindiklerini vurgularken Gençlik Merkezleri ekibinin büyük katkılar sağladığını belirtti.
Tepebaşı Belediyesi Gençlik Merkezi ekipleri ise, kamp sonunda elde edilen raporların ve gençlerin verdiği katkıların daha önce hazırlanan "Türkiye'de Gençlik Çalışmaları Yol Haritası 5N+3K" adlı kitapçıkta yer alacağını vurguladı.
Katılımın Alanları ve Biçimleri Projesi, Avrupa Komisyonu Horizon 2020 kapsamında desteklenmekte olup, bütün gençlerin katılım gösterdiğini fakat bu katılımların tanınmadığını varsayıyor. Bu çalışma tam da bu sebeple, gençlerin kendilerini ve içerisinde yasadıkları toplumu ilgilendiren konulara hangi farklı yollarla katıldığını anlamaya çalışmaktadır. 15-30 yaşarası gençler; resmi ve resmi olmayan yapılarda nasıl katılım sağlamaktadır ve bu katılım yerel gençlik politikaları ve gençleri çalışmaları tarafından nasıl desteklenmektedir" sorularına cevap vermeye çalışıyor. Proje; Fransa, Almanya, İtalya, İsveç, Bulgaristan, İsviçre, Birleşik Krallık ve Türkiye olmak üzere Avrupa'dan 8 ülkeyi ve 8 kenti inceliyor.
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.