Gerçek Finans Dünyasının Kapıları Öğrencilere Aralandı

Gerçek Finans Dünyasının Kapıları Öğrencilere Aralandı

Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) bünyesinde İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'nin katkılarıyla TradeMaster Kampüs'te...

Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) bünyesinde İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'nin katkılarıyla TradeMaster Kampüs'te projesi kapsamında oluşturulan TradeCenter finans laboratuarıyla gerçek finans dünyasının kapıları öğrencilere aralandı.

Finans ve ekonomi derslerinde uygulamaya verilen önemin oluşturduğu potansiyeli değerlendirmek amacıyla, Anadolu Üniversitesi İİBF bünyesinde İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'nin katkılarıyla TradeMaster Kampüs'te projesi kapsamında oluşturulan TradeCenter finans laboratuvarı işlemlerine başladı. Bu laboratuvarda TradeMaster Ürün Grubu aracılığıyla sunulan piyasa verileri ile kullanıcıların işlem yapmalarının sağlanmasının ötesinde veriler üzerine analiz ve araştırma yapmasının da önü açılacağı laboratuvarda, sağladığı sanal işlem olanaklarının üniversite bünyesinde verilmekte olan derslerle entegrasyonuyla öğrencilere gerçek finans dünyasının kapılarının aralanacağı bildirildi.

Laboratuvarın açılış törenine, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Genel Müdürü Rıza İhsan Kutlusoy ve diğer ilgililer katıldı. Açılış töreninde konuşan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, TradeCenter finans laboratuvarının kurulmasının kendilerini heyecanlandırdığını söyledi. Gündoğan, "Biz üniversitemizin çeşitli fakültelerinde laboratuvarlar görmeye alıştık. Mühendislik Fakültesi'nde, Fen Fakültesi'nde, Eczacılık Fakültesi'nde. Ama maalesef sosyal bilimlerde çok fazla laboratuvar uygulaması göremiyoruz. O anlamda beni çok heyecanlandırdı. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde de bir laboratuvar kurulabiliyor. Bugün bunu görüyoruz" dedi.

"Özellikle uygulamalı eğitime çok önem veren bir üniversiteyiz"

"Biz Anadolu Üniversitesi olarak özellikle uygulamalı eğitime çok önem veren bir üniversiteyiz" diyen Prof. Dr. Gündoğan, şöyle devam etti:

"Teknoloji Transfer Ofisimiz aracılığıyla bugün her yıl en az 50 öğrencimizi proje tabanlı staj uygulaması için çok büyük kuruluşlara gönderiyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu sayı daha da artacak. Tabi bu öğrencilerimiz daha çok mühendislik kökenli öğrencilerimiz. Biz istiyoruz ki, bu proje tabanlı staj uygulamasını İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi gibi, Eğitim Fakültesi gibi, Edebiyat Fakültesi gibi hatta Güzel Sanatlar Fakültesi gibi sosyal bölümlere de yaygınlaştıralım. Ama burada görüyorum ki, bu staj uygulamasını kampüsümüzün içine getirdik. İnşallah öğrencilerimiz bu laboratuvar aracılığıyla sanal ortamda piyasada, bir işletmede yapabildiklerini burada da gerçekleştirme şansına sahip olacaklar. Ben bu laboratuvarın hayırlı olmasını temenni ediyorum."

"Bir ailenin iki yakasını bir araya getirebilecek kadar finansal okuryazarlık bilgisi olmasını önemsiyoruz"

İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Genel Müdürü Rıza İhsan Kutlusoy ise, çağımızın en temel vatandaşlık bilgilerinden birinin "finansal okuryazarlık" olduğuna dikkat çekti. Kutlusoy, "Çünkü 1990'lar sonrası bütün dünyadaki liberalleşme rüzgarlarının sonucu olarak regülasyon yerini deregülasyona bıraktı ve tasarrufçularla finansal sistemi karşı karşıya getirdi. Yeni dünyada hiçbir regülasyonun yatırımcının sağ duyusu kadar kuvvetli olmadığından hareketle finansal okuryazarlık çok önem kazanmaya başladı. Ben finansal okuryazarlığı çok önemsediğimi de vurgulamak istiyorum. Hatta kimi zaman aramızda, bizim ortaokuldaki vatandaşlık bilgileri dersinin yerini ya da içeriğinin önemli bir bölümünü finansal okuryazarlık almalı diye konuşuruz. Çünkü bir ailenin finansal okuryazar olarak mevcudiyetini sürdürebilmesi kadar önemli bir şey yok. Finansal okuryazarlık deyince aklınıza bu laboratuvarda elinizden geçen vadeli işlemler, opsiyon kontratları falan gelmesin. Esas olarak bir ailenin iki yakasını bir araya getirebilecek kadar finansal okuryazarlık bilgisi olması, bir bankayla işlem yaptığında, bir kredi kartı aldığında onun sonuçlarının farkında olarak o işlemleri yapabilmesini çok önemsiyoruz" diye konuştu.

TradeMaster Kampüs projesini de finansal okuryazarlık kapsamında hayata geçirdiklerini anlatan Kutlusoy, TradeCenter finans laboratuvarının da, teorik olarak alınan bilgilerin pekiştirilmesine fırsat veren bir alan olduğunu ve üniversiteye kendilerine bu fırsatı verdiği için de teşekkür etti.

Konuşmaların ardından laboratuvarın açılış kurdelesi protokol erkanı tarafından kesilirken, daha sonra Rektör Gündoğan ve İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Genel Müdürü Kutlusoy, laboratuvarı gezerek bilgi aldı.

Gerçek Finans Dünyasının Kapıları Öğrencilere Aralandı

Gerçek Finans Dünyasının Kapıları Öğrencilere Aralandı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.