Girişimcileri Şahlandıracak ’Girişimci Kampüsü’ Başvuruları Başladı
Birçok girişimcinin iş ve istihdam oluşturma potansiyelini ortaya çıkarma fırsatı tanıyan ve bu yıl beşincisi düzenlenecek olan Girişim Kampüsü Projesi...
Birçok girişimcinin iş ve istihdam oluşturma potansiyelini ortaya çıkarma fırsatı tanıyan ve bu yıl beşincisi düzenlenecek olan Girişim Kampüsü Projesi işbirliği protokolü imzalandı. Proje çerçevesinde düzenlenecek olan yarışmanın son başvuru tarihi ise 14 Nisan olarak belirlendi.
Bu yıl beşincisi düzenlenen ve Liyakat (Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği), Ege Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi liderliğinde ve Bornova Belediyesi ile Ege İhracatçılar Birlikleri (EİB) işbirliği içerisinde gerçekleştirilecek olan Girişim Kampüsü Projesinin tanıtım toplantısı İzmir Swiss Otel Grand Efes'te gerçekleştirildi. Toplantıya Ege İhracatçı Birlikleri Kordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, Liyakat Derneği Başkanı Berkay Eskinazi, Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Engin Berber, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, İpekyol A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Nejdet Ayaydın katılarak Girişim Kampüsü Projesi işbirliği protokolünü imzaladılar.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Liyakat Derneği Başkanı Berkay Eskinazi, "Liyakat olarak çocuklardan başlamak üzere girişimciliği teşvik etmek, önündeki bürokratik ve ekonomik engelleri kaldırarak, girişimcilerimizin iş ve istihdam oluşturma potansiyelini ortaya çıkarmayı 5 yıldır görev edindik" dedi.
Yenilikçi çalışmaların önü açılıyor
Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk de, "Dünyanın ve ülkemizin içerisinden geçtiği bu zorlu ekonomik süreçte kısa, orta ve uzun vadeli stratejiler geliştiriliyor. En önemli gündem maddelerinden birisi ise girişimcilik ve girişimciliğin desteklenmesi Girişim Kampüsü Projesi kapsamında; girişimcilik konusunda farkındalığı arttırmanın yanı sıra yenilikçi çalışmaların önünü açmak hedefindeyiz. Birlik olarak bu işbirliği çerçevesinde üzerimize düşen; ortak araştırma projelerinin gerçekleştirilmesi, araştırma ve eğitim alanlarında bağlantıların kurulması ve elektronik ağlar aracılığı ile veri paylaşımının sağlanması, sempozyum - seminer ve benzeri bilgilendirme toplantıları düzenlenmesi, girişimcilere rol model olabilecek başarı öykülerinin paylaşılması, mentor ağı kurularak girişimcilere destek verilmesinin sağlanması" diye konuştu.
"Girişimcilik sadece üretmek anlamına gelmiyor"
Girişimci sayısının artırılması gerektiğine işaret eden Ünlütürk, şunları söyledi:
"Ülkemizde girişimci sayısını toplam nüfusumuzun yüzde 10'una çıkarabilmeyi başarırsak bu ülke ve geleceğimiz için el birliği ile muhteşem bir iş yapmış olacağız. Gerek eğitim düzeyi, gerek nitelikli insan kaynağı, gerekse potansiyeli nedeni ile girişimciliğin en hızlı yükselebileceği potansiyel şehirlerden birisi güzel İzmir. Bunun farkında olmalı ve çalışmalarımızı bu projede olduğu gibi tüm tarafların bir arada olduğu ortak projelerle daha sistemli ve sürdürülebilir şekilde yönetmeliyiz. Ülkemizde bu konuda gerçekten çok değerli başarı hikayeleri var. Girişimcilik artık tek başına sadece üretmek anlamına da gelmiyor; Start Up projelerine baktığımızda heyecan verici girişim öykülerini hayranlıkla izliyoruz. Devamında Exit projeleri yine girişimciliğin önemli bir başka alanı. Girişimciler artık bir ekosistemin parçası olarak hareket ediyor. Karşımıza her geçen gün yeni kavramlar çıkıyor, son dönemlerde eski ve yeni evliliği diye adlandırılan yeni bir girişimcilik alanı ile tanıştık. Büyük Holdingler ve şirketler kendi iş alanlarında yenilikçi faaliyet gösteren yeni yatırımlarla ve girişimcilerle birleşiyor ya da stratejik ortaklık kuruyor. Genç ve girişimci kuşak bu ekosistemde iş dünyası kurallarını yeniden yazıyorlar. Bu konuda heyecanımız ve motivasyonumuz var, ancak önemli olan var olan bu sayıyı arttırabilmemiz ve başarı öykülerini çoğaltmamız" şeklinde konuştu.
"Yeni nesil girişimciler daha dinamik ve rekabetçi"
Projenin İzmir Girişimcilik Ekosistemindeki rolünün oldukça büyük olduğuna dikkat çeken Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Engin Berber, "Yeni nesil girişimciler daha dinamik ve daha rekabetçidir. Günceli takip etmekte, daha fazla risk almakta, teknolojiyi daha etkin kullanmaktadır. Ortaya koydukları fikirler firma kültürünü, toplumsal algıyı doğrudan etkileyebilmektedir. Bu nedenle yeni nesil girişimcilerin eğitimleri de oldukça önemli hale gelmiştir" ifadelerini kullandı.
"Girişimcilik kültürünü geliştirecek"
Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da destek veren İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Planlama Programlama ve Koordinasyon Birim Başkanı Murat Çelik ise İzmir'in girişimcilere sunduğu birçok avantaj olduğunu belirterek, "Bu proje, İzmir'in girişimcilere sunduğu avantajların vurgulanması, hızlı büyüyen çok sayıda yeni girişimin İzmir'den çıkması, İzmir'in uluslararası düzeyde bir girişimcilik merkezine dönüşmesi, hedeflerimiz için önemlidir. İzmir'de girişimcilerin tespitine yönelik önemli bir mekanizmadır. İzmir'de Girişimcilik kültürünü geliştirmek için önemli bir etkinliktir. Bu yarışma "Start In İzmir" kurumsal kimliğiyle uluslararası platformda tanıtmaya çalıştığımız İzmir Girişimcilik Ekosistemi'nin önemli bir unsurudur" dedi.
İpekyol A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Nejdet Ayaydın girişimciliğin önemini vurgulayan ve deneyimlerini paylaştığı bir konuşma yaptı.
Son başvuru tarihi 14 Nisan
İzmir Girişimcilik Ekosisteminde yer alan ve İzmir merkezli uzun soluklu tek yarışma olması açısından önem taşıyan Girişim Kampüsü Projesi Yarışması, tüm Türkiye'den 18 yaş üzerindeki tüm bireylere açık bir girişimcilik yarışması olarak öne çıkıyor. 5. Girişim Kampüsünün son başvuru tarihi 14 Nisan 2017 olduğu, 5 Ekim 2017 tarihinde ise yarışmanın sonlandırılacağı belirtildi. Bu süre içinde adaylar iki aşamalı eleme sürecinden geçecek ve son aşamada iş planlarını jüri üyelerine sunacaklar. Dereceye girenlere çeşitli ödüller verilecek. Yarışmaya katılmak isteyen girişimci adayları başvurularını www.girisimkampusu.com adresinden gerçekleştirebilecek. Girişim kampüsü süreç içerisinde adaylara ilk aşamada Ege Üniversitesi İ.İ.B.F. akademisyenleri tarafından girişimcilikle ilgili temel konularda eğitimler verilecek. İkinci aşamada ise verilen bu eğitimlerin üzerine iş dünyasının önde gelen isimlerinin katılımlarıyla uygulamaya yönelik workshoplar düzenlenecek. Bu eğitimler sayesinde adaylar, gerçek hayatta uygulanabilir ve girişim ekosisteminde yer alan çeşitli kuruluşlarca desteklenebilir projeleri hayata geçirebilecek.
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.