Gmis Yönetimi, Bahçeli İle Görüştü

Gmis Yönetimi, Bahçeli İle Görüştü

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Yönetim Kurulu, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüştü.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Yönetim Kurulu, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüştü.

GMİS Yönetim Kurulu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi makamında ziyaret etti. Genel Başkan Ahmet Demirci Başkanlığındaki GMİS heyeti, TTK'nın ve MTA'nın sorunlarını ve çözüm önerilerini Bahçeli'ye anlatarak sorunların çözümü için yardım istedi. GMİS Yönetimi, Bahçeli'yi Zonguldak'a davet etti.

TTK'daki işçi açıklarının çalışma koşullarını çok riskli hale getirdiğini ve zararın göz göre göre artırıldığını belirten GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, dolar ve döviz fiyatlarının yükseldiğine, ekonominin bozulduğuna, ithalatın zorlaştığına dikkati çektiği konuşmasında Kuruma acilen işçi alınması gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi;

"Sayın Genel Başkanım, böylesi yoğun bir gündem içinde bizi kabul ettiğiniz çok teşekkür ediyoruz. Biz GMİS olarak iki gün önce 70. Yaşımızı kutladık. Türkiye'nin en eski sendikalarından birisiyiz. Geçmişimiz, bölgemizde kömür çıkartılmaya başlanan 1848'lere Osmanlı dönemine kadar uzanıyor. Ancak bugün TTK ve Zonguldak bölgesi olarak tarihimizin en zor dönemlerinden birisini yaşıyoruz. Türkiye de zor bir dönemden geçiyor.

Sayın Cumhurbaşkanımız da Türkiye'nin cari açığına ve yerli kaynakların kullanımına vurgu yapıyor. Türkiye'nin sadece taşkömürü ithalatı için yıllık 4-5 milyar doları bulması güçleşiyor. Zonguldak'ta 1.3 milyar ton taşkömürü rezervi var, ancak işçi açıkları nedeniyle üretemiyoruz. Yıllık 5 milyon ton üretim kapasitesi olan TTK, 1 milyon tonun altına inerek tarihinin en az sayıda işçisiyle en düşük üretimini yaptı. TTK'nın norm kadrosu 14 bin ama çalışan sayısı 8 bin civarında. Kurum göz göre göre zarar ediyor. Türkiye'nin parası dışarıya gidiyor. Zonguldak göç veriyor. İşçi eksikliği nedeniyle çalışma şartları zorlaşıyor, kaza riski artıyor. Arkadaşlarımız emekli oluyor. TTK Genel Müdürlüğü 2010 yılından buyana işçi alınmasını istiyor ama alınmıyor. Acilen işçi alınması gerekiyor yardımınızı istiyoruz."

Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Hakkı Arslan, Genel Mali Sekreter Adnan Tıska, Genel Eğitim ve Teşkilat Sekreteri Satılmış Uludağ, MTA Şube Başkanı Durmuş Kılıç ve Şube Yönetiminin de hazır bulunduğu ziyarette Yönetim Kurulu, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin sorularına da cevap verdi.

Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu ve Yönetim Kurulu özetle şu konulara vurgu yaptı;

"Daha önce havzaya gelen özel şirketler işi terk ettiler. Yüzeye yakın ve TTK'nın çalışmadığı sahalarda çalışan küçük çaplı özel şirketlerin üretimi de çok düşük seviyede. Sendikamızın uyarılarına rağmen bir süre taşeron şirketlere iş verildi, ancak Karadon ve Kozlu'da 38 arkadaşımız hayatını kaybetti. Şimdi taşeron da yok. TTK'ya kazma, kürek, baret ve ferdi koruyucularla yani fazla bir masraf yapmaksızın işçi alınmasıyla kısa sürede üretimi artırma imkanımız var. Taşkömürü sadece Zonguldak bölgemizde var. Koklaşabilir özelliği ve yüksek kalorisi nedeniyle demir çelik sektörümüzün ve diğer sektörümüzün güvencesi. Bizim kömürümüz elektrik santrallarında tüketilecek kömür değil. Kardemir ve Erdemir onun için bölgemizde. Ancak kömür bahanesiyle santral izni almak istiyorlar. TTK'da emeklilikler sürüyor. Kaza riski artıyor. Zarar artıyor. Türkiye'nin kömüre ihtiyacı var. Bekleyecek zaman yok. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Enerji Bakanımızdan randevu talep ettik. Tüm şartları zorluyoruz. Katkınızı, yardımınızı istiyoruz.

MTA şube yöneticilerimiz de burada. Türkiye'nin dört bir yanında santral kömürü arıyorlar. Eleman ve teknolojik yetersizliklerle boğuşuyorlar. MTA için de katkınızı bekliyoruz.

Tekrar maden işçilerimizin sevgi ve saygılarını sunuyoruz. Sizi Zonguldak'a davet ediyoruz. Madene inelim ve orada ekmeğimizi paylaşalım istiyoruz" şeklinde konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek Ankara'ya geldiklerinde mutlaka uğramalarını ve kapısının her zaman açık olduğunu vurgulayarak şunları söyledi;

"Benim selamlarımı da madenci arkadaşlarımıza iletiniz. Elbette yemeğimizi paylaşmak isteriz. 15 Temmuz sonrası olağanüstü şartlarda yaşıyoruz. Gündem yoğun. Siz özelleştirme istemiyorsunuz. Deneyimleriniz var. İşçi alınsın, üretim artsın, verimlilik artsın istiyorsunuz. Biz MHP olarak elimizden gelen katkıyı vereceğiz. 40 milletvekilimizle şartları zorlayacağız. Eğer Hükumet bir çalışma yaparsa takibe alacağız. Milletvekillerimiz soru önergeleri ve gündem dışı konuşmalarla bu konuyu gündeme taşıyacak."

GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye bir dosya ve madenci heykeli sundu.

Gmis Yönetimi, Bahçeli İle Görüştü

Gmis Yönetimi, Bahçeli İle Görüştü

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.