Gölbaşı Esnaf Odası Koordinesinde Girişimcilik Eğitimi Verildi

Gölbaşı Esnaf Odası Koordinesinde Girişimcilik Eğitimi Verildi

Gölbaşı Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından 25 girişimci adayına "girişimcilik eğitimi" verildi.

Gölbaşı Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından 25 girişimci adayına "girişimcilik eğitimi" verildi.

Eğitimle ilgili bilgi veren Gölbaşı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsa Albut, Gölbaşı Esnaf ve Sanatkarlar olarak hem KOSGEB, hem de İŞKUR aracılığıyla yaptıkları protokoller neticesinde bir süredir girişimcilik eğitimi vermeye devam ettiklerini belirterek, "Son zamanlarda ülkemizdeki istihdamla ilgili sıkıntılarda katkımız bulunsun diye girişimcilikle ilgili yeni iş kurmak isteyen insanların devletin sağladığı imkanlardan faydalanması için sosyal sorumluluk adına kurslara devam ediyoruz" ifadesini kullandı.

Kurslara katılan kişilerin yapılan mülakatlardan geçerek tecrübeli hocalar tarafından kursların verildiğini belirten Albut şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz hafta yaptığımız mülakatlarda yaklaşık dört yüz civarı girişimci adayı oldu. Bunların içerisinde yirmi beş kişi yapacağı iş ile ilgili, iş planları ile ilgili değerlendirme yapılıp kurslara katılmaya hak kazanan adaylar beş gün boyunca hocalarımız tarafından eğitime tabii tutulup, iş planları gözden geçirilip işleyiş ve girişimcilik hakkında bilgiler verilerek yeni iş hayatına atılması konusunda hem gerekli bilgi ve birikimleri almış oluyorlar, hem de devletin sağlamış olduğu 50 bin liralık hibeden faydalanma durumunu elde ediyorlar. Biz Gölbaşı Esnaf Odası olarak bu işlemi tamamen sosyal sorumluluk adına yapmakta olup, hem bölgemize hem ülkemize istihdam, ticaret ve ekonomi konusunda katkı sağlamak ve bunu sağlarken de bilinçli girişimlerin yetişmesini, zamana ayak uydurabilecek, rekabet kabiliyeti yüksek olan girişimleri ticaret hayatına girmeleri için bu kursları düzenliyoruz."

Mülakat sonrası kurs almaya hak kazanan adaylara eğitim veren Demir Çulhacı ise KOSGEB'in 2009 yılından itibaren insan sermayesini harekete geçirerek yeni işletmeler kurmasını sağlamaya dönük yeni bir programı olduğunu belirterek, "Program çerçevesinde girişimcilik tabanlı olarak kurulan işletmelerin hayatta kalma süreleri daha uzun oluyor. İlk beş yılını görmeden kapatılan işletmelerin oranı yüzde seksen, yeni kurulan bir işletmenin ayakta kalma oranı ise yüzde yirmidir. Dolayısıyla önemli olan bir işletme kurmak değil, varlığını ve sürdürülebilirliğini devam ettiren işletmeler kurmaktır. Bu tarafı ile katılımcılara öncelikli olarak farkındalık sağlanıyor. İş fikri geliştirme süreci ve girişimcide olması gereken özellikler yan yana geldikten sonra işletmeyi ya da iş fikrini hayata geçirmeden önce neler yapması gerektiğini, plan yapması gerektiğini, pazar araştırması yapması gerektiğini, daha sonra pazarlama planı yapması gerektiğini ve bununla ilgili olarak da bir çalışma modeli yapması gerektiğini ve finansal analizleri yaparak işletme kurma kararını tamamlamasının gerektiğini potansiyel girişimcilere aktarıyoruz" değerlendirmesini yaptı.

"Özellikle Gölbaşı Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın sağladığı bu eğitimler insan sermayesini harekete geçiyor ve buradan ortaya çıkacak olan güçlü ve başarılı farkındalık düzeyi yüksek olan girişimcilerin kurduğu işletmelerde örnek işletmeler olacak" diyen Demir Çulhacı sözlerine şöyle devam etti: "Verdiğimiz bu on eğitimi nisan ayının sonuna kadar esnaf odası ile birlikte yaptığımız anlaşma çerçevesinde tamamladıktan sonra da diğer eğitimleri sağlarız. Katılımcıların yüksek oranda olması sevindirici."

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.