Gölova Uluçukur Köyü

Gölova Uluçukur Köyü

Uluçukur Köyü haberleri, Gölova Uluçukur köyü güncel son dakika gelişmeleri, Uluçukur köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas Köyleri Arasında yer alan Uluçukur köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Gölova Uluçukur köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Uluçukur köyü son dakika gelişmeleri, Uluçukur köyüne özgü yemekler, Gölova Uluçukur köyünün tarihi, Uluçukur köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Uluçukur köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Uluçukur, Sivas ilinin Gölova ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Uluçukur Köyü Resimleri ve uluçukur köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Gölova Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Gölova Sivas Arası Kaç Km? Gölova Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Gölova Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Gölova Uluçukur Köyünde doğan biri var mı? Gölova Doğumlu Ünlüler Kimler?

ULUÇUKUR KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Uluçukur, Sivas ilinin Gölova ilçesine bağlı bir köydür. Sivas iline 180 km, Gölova ilçesine 18 km uzaklıktadır.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. 1750 dekar tarım arazisinin ancak 250 dekarı sulanabilmektedir. Meraların geniş yer tutması hayvancılığı desteklemektedir. Küçükbaş hayvancılık yaygındır. Buğday, arpa, nohut, fasulye, fiğ ve yonca en önemli tarım ürünlerindendir. Su köyün en önemli meselesidir. Gerek içme, gerekse sulama suyu yok denecek kadar azdır. Beş oluk sulama projesiyle sulanabilen arazi daha fazlalaşacaktır.

Köyün tarihiyle ilgili olarak çok fazla belgeye rastlanmamakla birlikte cumhuriyet dönemine kadar köyün tamamen bir Rum köyü olduğu çevre köylülerce söylenmektedir. Cumhuriyet ve Lozan la birlikte batı Trakya'daki Müslüman Yunanlar ve Rumların değişmesini öngören anlaşmayla Trakya'dan gelen göçmenler bu köye yerleştirilmiştir. İki Rum aile ise İstanbul'a yerleşmiştir.

1926/1936 seneleri içinde mecburi ikamete tabi olan göçmenler (Muhacirler)'in 10 yıllık süreden sonra ayrılması ile birlikte Suşehri ve İmranlı'dan buraya önemli ölçüde bir göç başlamıştır. Önceleri geçici bir yerleşimle gelen insanlar muhacirlerin çekilmesiyle onların mülklerini satın alarak kalıcı olarak yerleşmişlerdir. Böylece köyün kalıcı tarihi 1940'lan bulmaktadır.

İlk gelenlerin akraba ve yakınları da bilahare Ulu çukur'a gelmişlerdir. 1970'lere kadar devam eden bu göç, bu tarihten sonra tersine dönmüştür. Muhacirlerin yaptığı gibi Ulu çukurlular da köyü terk etmeye, şehirlere göçmeye başlamışlardır. 1960'larda 50 haniye geçen köy, bugün 10-15 haneye kadar inmiştir. Diğer köylerin aksine bu köyde yapılaşma da oldukça azdır. Muhacirlerin terk ettikleri gibi Ulu çukurlular da adeta geri dönmemek üzere gitmişlerdir. Yazın belli oranda gezmeye gelinse de diğer köylerle kıyaslanmayacak kadar azdır.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol stabilize olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

Gölova Uluçukur Köyü Resimleri

Gölova Uluçukur Köyü Resimleri

Gölova Uluçukur Köyü Video

Gölova Uluçukur Köyü Video

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.