Gümüşhane’de 100 Yıl Sonra Valilik Süleymaniye’ye Taşındı

Gümüşhane’de 100 Yıl Sonra Valilik Süleymaniye’ye Taşındı

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, geçtiğimiz aylarda deklare ettiği üzere kentin eski yerleşim yeri olan Süleymaniye Mahallesindeki tarihi binada Valilik ofisini...

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, geçtiğimiz aylarda deklare ettiği üzere kentin eski yerleşim yeri olan Süleymaniye Mahallesindeki tarihi binada Valilik ofisini oluşturarak buradaki makamında konuklarını ağırladı.

Önceki aylarda mahalledeki incelemeleri sırasında Valilik ve Belediye Başkanlığı'nın haftada bir gün ziyaretçi kabulleri ve toplantılarını tarihi Süleymaniye Mahallesinde yapacağını deklare eden Vali Okay Memiş, Sultan Süleyman Han Camii avlusunda bulunan ve mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olan tarihi okul binasında yapılan düzenlemenin ardından ilk misafirlerin kabul ederek toplantılarını burada düzenledi.

Belediye Başkan Vekili İsmet Çakmak ve Belediye Başkanlığı yetkililerinin de aynı mahallede ki Zeki Kadirbeyoğlu konağında ziyaretleri kabul ettiği mahallede misafirlerin çok olması ve gün boyu yaşanan yoğunluk mahalle sakinlerinin de yüzünü güldürdü.

Süleymaniye Mahallesindeki ilk mesai gününde şehrin kanaat önderleri, Belediye Başkan Vekili İsmet Çakmak, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Gümüşhanespor kulübü Başkanı Kaya Büyükbayraktar ve yönetimi ve Yağmurdere köyü muhtarı Süleyman Er ziyaretçiler arasında yer aldı.

Vali Memiş'le görüşmek için hükümet konağına giden vatandaşların mağdur olmaması için Valilik'te bekleyen resmi araçlar ise vatandaşları Süleymaniye Mahallesine götürüyor.

"Süleymaniye bizim için övünç kaynağı"

Gümüşhane Valiliği olarak bundan sonra Cuma günleri bütün vatandaşları Süleymaniye Mahallesinde kabul edeceklerini kaydeden Vali Memiş, "Yaklaşık 100 yıl önce Gümüşhane Süleymaniye Mahallesinde yaşıyordu. Burası ismiyle müsemma bir yer. Bir madenci kasabası. Süleymaniye'nin madenci kasabası olmasının yanında en değerli özelliği Osmanlı Devleti'nin engin hoşgörüsüne sahip bir yer olması. Müslüman Türkler, Hristiyan Ermeni ve Rumlar hep birlikte yüzlerce yıl kardeşçe yaşamışlar. Bu Gümüşhane'nin en büyük ve en önemli zenginliği. Bunun somut göstergelerini de mahalleye geldiğinizde görebiliyorsunuz. Minaresi kalmış cami hemen bitişiğinde Rum kilisesi var. Ermeni Kilisesinin hemen üst tarafında bir cami var. Dolayısıyla insanlar burada tarihi belgelerle sabit ki çok medeni bir ortamda yaşamılar. Osmanlı onun için çok büyük bir medeniyettir. Bunun somut olduğu birkaç yerleşim yeri var. Mardin bu konuda örnek gösterilebilir. Süleymaniye'de böyle bir yer. Bu bizim için bir övünç kaynağı" dedi.

"Herkesin desteğini bekliyoruz"

Bölgede yapılan çalışmalarda bütün kurumlar ve herkesin çok emeği olduğunu belirten Vali Memiş, Süleymaniye'de Cuma günleri gerçekleştireceği bu etkinliğin farkındalık oluşturması için yapıldığının altını çizerek, "Biz Süleymaniye Mahallesinin altyapısını tamamladık. Farkındalık oluşturmak için haftanın bir gününü buraya ayırdık. Belediye Başkanlığı da Zeki Kadirbeyoğlu konağında bulunacak. Maksadımız yavaş yavaş buranın canlanması. Umarım başarılı oluruz. Herkesin desteğini bekliyoruz" diye konuştu.

"Hayalim Süleymaniye'yi Doğu Karadeniz'in Safranbolusu, Beypazar'ı yapmak"

Süleymaniye Mahallesindeki altyapı çalışmaları için en az 10 milyon TL'lik bir yatırım yapıldığını dile getiren Vali Memiş, hayalinin Süleymaniye'yi Doğu Karadeniz bölgesinin Safranbolu ve Beypazar'ı yapmak olduğuna vurgu yaparak, "Trabzon, Bayburt, Erzurum ve Türkiye'nin her yerinden insanları ve Arap turistleri buraya getireceğiz. Altyapımız neredeyse hazır gibi. Emin adımlarla bu hayallerimizi gerçekleştirmeye gayret edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"Gümüşhane ili olarak turizme hazırız"

Süleymaniye'nin Gümüşhane için çok önemli bir moral değer olduğunun, burasının Gümüşhanelilerin hassas olduğu bir konu olduğunu ifade eden Vali Memiş, "Biz bu bölgede turizmin 2017'ye hazır olduğumuzu bütün kamuoyuna açıklamak istedik. Altyapımız hazır. Özel sektör temsilcilerini davet ediyoruz. Çok yakında kent merkezinde 5 yıldızlı otelimiz de açılıyor. Başka turizm yatırımlarımız da var. Biz artık Gümüşhane ili olarak turizme hazırız. İnşallah Arap turistlerini burada göreceksiniz. Limni gölü en az Uzungöl kadar değerli bir yer olacak. Sizler de şaşıracaksınız. Buralara 2017 yılında tur otobüsleri gelmeye başlayacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

"Devlet altyapısını yaptık sıra özel sektörde"

Süleymaniye Mahallesinde henüz konaklama tesisi olmadığını, bunun için özel sektörü Gümüşhane'ye davet eden Vali Memiş, şöyle konuştu: "Devlet altyapı yatırımı yapar. Devletin bundan daha fazla yapacağı bir şey yok. Biraz da Gümüşhaneli hemşehrilerimize hodri meydan diyoruz. Devlet elinden geleni yaptı, sıra diğer sektör temsilcilerinde. Bir aksilik olmazsa haftada bir gün mutlaka burada olacağım. Süleymaniye'yi el birliğiyle canlandıracağız. Tek derdimiz bu kente birşeyler kazandırmak. Esnafımıza, bütün Gümüşhanelilere daha yaşanılabilir ortam oluşturmak. Benim hayalim Gümüşhane'nin butik bir kent olması. Her kentin büyük olmasına gerek yok. Devasa büyüklükte yaşamak gibi bir kentte yaşama kaygımız yok ama yaşanılabilir, kamu hizmetlerinden yeterince faydalanmış, altyapısını tamamlamış şirin bir kentte yaşamak pekala mümkün. Onun için bu yönde çalışmalarımız devam edecek. 2017 yılından itibaren turizmden aldığımız pay artacak."

Vali Memiş, sabah saatlerinde mahallede yaşadığı ilginç bir olayı ise şu sözlerle aktardı: "Bir mahalle sakini sabah bizi burada görünce şaşırmış. Sabahleyin bir amca sıcak süt ikram etti bize. Güne organik süt içerek başladık burada. Evinden getirdi. Bize de sürpriz oldu. Bizim için burası artık resmi bir yer."

İl merkezine en uzak köylerden olan Yağmurdere köyü muhtarı Süleyman Er ise Vali Memiş'le görüşmek üzere ilk kez geldiği Süleymaniye Mahallesinde karşılaştığı tablonun gurur verici olduğunu söyledi. Er, "Sizin vesilenizle ilk defa geldim buraya. Süleymaniye diyorlardı sürekli ilk defa geldim. Bizim köyümüz merkeze 60 kilometre uzaklıkta. Valiliğe gittim oradan alıp buraya getirdiler beni" dedi.

Muhtar Er, Yağmurdere bölgesindeki cep telefonu vericisinin elektriğini Trabzon tarafından alması nedeniyle elektriğin kesilmesi sonucu mağdur olduklarını söyledi.

Gümüşhane’de 100 Yıl Sonra Valilik Süleymaniye’ye Taşındı

Gümüşhane’de 100 Yıl Sonra Valilik Süleymaniye’ye Taşındı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.