Güzelbahçe’de Bereketli Bayram
Türkiye'de ilk kez İzmir'de düzenlenen Ulusal Deniz ve Balıkçılık Bayramı'nda üçüncü ve son gününde toplam 10 ton balık tüketildi.
Türkiye'de ilk kez İzmir'de düzenlenen Ulusal Deniz ve Balıkçılık Bayramı'nda üçüncü ve son gününde toplam 10 ton balık tüketildi. Düzenlenen birbirinden renkli yarışmalarda bayrama ayrı bir renk kattı.
İzmir'de düzenlenen Ulusal Deniz ve Balıkçılık Bayramı'nın üçüncü günü birbirinden heyecanlı yarışmalara sahne oldu. Bir yanda plaj voleybolunda fırtına eserken, bir yandan da İzmirliler Güzelbahçe sahilinde denizin tadını çıkardı. Sabahın erken saatlerinde amatör balıkçılar da en büyük balığı yakalamak için açıldıkları denizde ter döktü. Ağ örme yarışmasında ise kadınlar hünerlerini sergiledi.
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, bayramı düzenleme nedenlerinin çok dertli olan balıkçıların sorunlarını gündeme getirmek olduğunu ve sektörün sesi olarak bu sorunlara çözüm getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Başkan İnce, "Balıkçılılık sektörü çok büyük bir ekonomiye sahip. Teknelerin yapımından izole edilmesine, elektronik cihazlarından barınaklara kadar uzanan bir sektör. İşin en güzel tarafı da bu sektör İzmir'de büyük bir hızla gelişiyor. Ulusal konseptli bayram ise bu gelişmede pusula görevi gördü" dedi. 7 kilometre denize kıyısı olan Güzelbahçe'nin üç balıkçı barınağıyla sektörün öncüsü olduğuna dikkat çeken Başkan İnce, "Deniz her yerde var ama biz balık için en güzel yerin Güzelbahçe olduğunu ve marka değerinin giderek yükseldiğini biliyoruz. İstiyoruz ki denizle bütünleşen daha geniş katılımlı bayramlarda hep bir arada olalım. Bunun için yalnızca bayramda değil yılın her günü tüm misafirlerimizi balık için Güzelbahçe'ye bekliyoruz" diye konuştu.
Tarım Artı Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Çiçekçi ise balık tüketimini artırmayı hedeflediklerini belirterek, "Bu etkinliğin yapmamızın en önemli nedeni Türkiye'de ciddi bir et açığının olmasıdır. Bunu da sadece balıkla kapatabiliriz. Yurt dışından hem canlı hayvan hem de karkas et ithal ediyoruz; ancak üç tarafımız denizle çevrili ve balığımız bol, bu kullanılırsa et açığı kapanır. Bayram bunu bize gösterdi; çünkü üç gün boyunca 10 ton balık tüketildi. Bu da gösteriyor ki eğer vatandaş ile balığın buluşturulması gerekiyor. Bu gerçekleşirse tüketim istenilen düzeylere ulaşacaktır" dedi. Balıkçı İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Şahin Çakan da bayramın hedeflerine ulaştığını ifade ederek , "Balıkçılık bayramı bizim için fırsat oldu. Sektörüne büyük canlılık kazandırdı. Mutlaka geleneksel hale gelmeli" diye konuştu.
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.